Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Χαρδαλιάς-Χρυσοχοΐδης: Η φωτιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο δείχνει σε ύφεση, 4 προσαγωγές υπόπτων



Καλύτερη είναι η κατάσταση στην μεγάλη φωτιά που καίει σε Σταμάτα, Διόνυσο και Ροδόπολη στην Αττική, η οποία δείχνει σε ύφεση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη φωτιά που καίει από το μεσημέρι, τόνισαν ότι ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά.

«Μέσω του 112 οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δέχθηκαν δύο sms για να ενημερωθούν για την πυρκαγιά και να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα. Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, εναέριων και επίγειων, ήταν άμεση σε μια εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και επικίνδυνη φωτιά», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα -εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό- και 9 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων το θηριώδες Beriev-200».

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την πυρκαγιά. «Η κατάσταση είναι σε ύφεση και βελτιωμένη. Το μέτωπο προς την Πεντέλη είναι ασφαλές και παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες».

Χρυσοχοΐδης: Πολύ σύντομα θα υπάρξουν συμπεράσματα για τα αίτια της πυρκαγιάς
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε: «Ημασταν όλοι εδώ, σε πλήρη κινητοποίηση. Ηταν μια πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά, η οποία εξαπλωνόταν πολύ γρήγορα δημιουργούνταν συνεχώς νέα μέτωπα».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για τους πυροσβέστες που έδωσαν «γενναία μάχη με τις φωτιές, διέσωσαν περιουσίες και ζωές των συμπολιτών μας». Παράλληλα, έδωσε τα εύσημα στους εθελοντές, αλλά και την στους αστυνομικούς, που «πήραν όλα τα μέτρα για να εκκενωθούν περιοχές».

Σύμφωνα με τον υπουργό,διερευνώνται τα αίτια της φωτιάς και «είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. Θα προστατεύσουμε το περιβάλλον, τα δάση, τους οικισμούς και φυσικά θα προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές».

Τέλος, έστειλε το μήνυμα: «Σας παρακαλούμε όλους, μην επιχειρείται φωτιές στην ύπαιθρο, καθώς και τις επόμενες ημέρες πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς».