Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χανιά: Κρατούσε 48 άγρια πουλιά φυλακισμένα σε κλουβιά!



Τον δικό του ζωολογικό κήπο είχε φτιάξει στο σπίτι του ένας κάτοικος του Μάλεμε, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι κρατούσε φυλακισμένα μέσα σε μεγάλα σιδερένια κλουβιά συνολικά 48 πτηνά από διάφορα είδη της άγριας ορνιθοπανίδας, των οποίων η σύλληψη και η αιχμαλωσία απαγορεύονται!

Μετά από καταγγελία που δέχθηκαν, οι υπάλληλοι του Δασονομείου Χανίων έκαναν έλεγχο στα κλουβιά που διατηρούσε ο δράστης και βρήκαν μέσα επτά γεράκια, τέσσερις φασιανούς, 15 πέρδικες, τρεις κουκουβάγιες, ένα ορτύκι, ένα τρυγόνι, δυο κοτσύφια, καθώς και 15 μικρά παπαγαλάκια που δεν ανήκουν στα είδη της άγριας ορνιθοπανίδας, αλλά θα πρέπει να έχουν έγγραφα νομιμότητας.

Η Δασική υπηρεσία κατέσχεσε τα πουλιά και ζήτησε την συνδρομή των ορνιθολόγων τους Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, για να διαπιστωθεί κατάστασή του και αν κάποια από αυτά μπορούν να απελευθερωθούν άμεσα στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο δράστης συνελήφθη, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατακράτηση ειδών άγριας ορνιθοπανίδας και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων που του άσκησε την αντίστοιχη δίωξη.