Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Handelsblatt: Γερμανικές εταιρείες έτοιμες να στηρίξουν τη Deutsche Bank



Έτοιμοι να προσφέρουν κεφαλαιακές «ενέσεις», εάν αυτό χρειασθεί για τη στήριξη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, φέρονται να είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι αρκετών μεγάλων γερμανικών εταιρειών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι στην περίπτωση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα αγοράσουν μετοχές της γερμανικής τράπεζας για να ενισχύσουν τα διαθέσιμά της.

 

Η κεφαλαιακή ένεση η οποία έχει συζητηθεί κινείται σε μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο καλωσόρισε την παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα.

«Η στήριξη της αγοράς για τη Deutsche Bank είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από τη χρήση κρατικού χρήματος», δήλωσε πηγή με γνώση των συζητήσεων.

Η Handelsblatt, πάντως, δεν αποκάλυψε τα ονόματα των εταιρειών.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο, ερωτηθείς αν η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διασώσει τη Deutsche Bank.