Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χαλκίδα: Έκρηξη σε εμπορικό πεζόδρομο από συγκέντρωση μεθανίου σε βόθρο



Ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σήμερα, γύρω στις 10 το πρωί, σε έναν από τους πιο εμπορικούς πεζοδρόμους της Χαλκίδας. 

Ο θόρυβος έκανε πολλούς περαστικούς αλλά και καταστηματάρχες να αναζητήσουν την προέλευσή του, μέχρι που διαπιστώθηκε ότι είχε προηγηθεί έκρηξη σε φρεάτιο της ΔΕΗ μπροστά από γνωστό εμπορικό κατάστημα ενδυμάτων.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, που δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο, η υπάλληλος του καταστήματος η οποία στεκόταν στην πόρτα και λίγα δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη έκανε τρία βήματα προς τα πίσω, ξαφνικά είδε το φρεάτιο και τις πέτρες να εκτινάσσονται στον αέρα. Από το σοκ αδυνατούσε ακόμη και να κουνηθεί από τη θέση της και να τρέξει να προστατευτεί. Εκ των υστέρων, ανέφερε ότι από το πρωί αναδύονταν μία περίεργη μυρωδιά από το σημείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη δεν αφορά σε κάποια βλάβη στη ΔΕΔΔΗΕ, αλλά στη μεγάλη συγκέντρωση αερίων και ειδικότερα του μεθανίου από γειτονικό βόθρο. Μία σπίθα που μπορεί να πετάχτηκε από τα καλώδια της ΔΕΗ, τα οποία περνούν από κάτω, ήταν αρκετή για να προκαλέσει το κακό. Το συμβάν διερευνάται για να διαπιστωθούν ακριβώς οι αιτίες της έκρηξης. 

xalkida_vothros1xalkida_vothros2