Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χαλάει ο καιρός: Ζέστη και συννεφιά σήμερα - Απότομη επιδείνωση από την Κυριακή το βράδυ



Ο καιρός σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου 2019 φέρνει ζέστη με συννεφιά, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, σύμφωνα με προβλέψεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αργά το βράδυ της Κυριακής κακοκαιρία θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας.  Συγκεκριμένα έπεται ένα τριήμερο βροχών  και ισχυρών καταιγίδων. Σημαντική και η πτώση της θερμοκρασίας. Από την Κυριακή αναμένεται να ξεκινήσει μια μίνι περίοδος έντονης αστάθειας με το πέρασμα βαρομετρικών χαμηλών από τη χώρα μας να προκαλούν σε αρκετές περιοχές  βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία, μάλιστα, σε σχέση με τα επίπεδα του Σαββατοκύριακου, που θα είναι έως και λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας και τους 27 βαθμούς τοπικά, θα πέσει την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής  ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια.

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα Σάββατο 

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τόπους σε όλη τη χώρα, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 26, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 24, και στην Κρήτη από 10 έως 25.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά από βόρειες 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι έως 3 και στα δυτικά 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στο υπόλοιπο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά από ανατολικές 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά από βορειοδυτικές 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

 

kairos_ellada

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις που το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

 

emi_savvato

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού  μέχρι  και την Πέμπτη 16 Μαΐου

Πώς θα περάσουμε το Σαββατοκύριακο

Στην Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση από το βράδυ. Στην

υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα νότια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία για τον καιρό το Σαββατοκύριακο δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
savvato_kairos_emy
thermokrasies_gia_savvvato_emi

Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.
thermokrasies_gia_kiriaki_emi

Βροχές και καταιγίδες στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας - Ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη

Κακοκαιρία  προβλέπεται σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

monday_weather

 

kairos_monday
triti_xartis_kairos
tetartis_therm

ΔΕΥΤΕΡΑ 13-05-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ 14-05-2019 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως την Τρίτη στα βόρεια. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη.

ΠΕΜΠΤΗ 16-05-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.