Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χαλάει για τα καλά ο καιρός! Ισχυρά μελτέμια με βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη - Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία



Μπορεί ο καιρός σε κάποιες περιοχές να είναι καλός αύριο Πέμπτη, ωστόσο δεν θα λείψουν οι νεφώσεις.  Στα ηπειρωτικά, μάλιστα, βαθμιαία θα αυξηθούν, δίνοντας βροχές ή τοπικές καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά ηπειρωτικά, στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, καθώς επίσης και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τις βραδινές ώρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Κεντρικό και στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στην Ήπειρο.

Οσον αφορά στη θερμοκρασία αυτή θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο και στο Καρπάθιο τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στον Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικής καταιγίδας μετά το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με στροφή τις βραδινές ώρες σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.