Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χάιδω: Το άλογο στην Ηλεία που κολύμπησε, χάθηκε και επέζησε για 15 μέρες σε ερημική παραλία (εικόνες & βίντεο)



Μία απίστευτη περιπέτεια έζησαν οι κάτοικοι στο Κατάκολο, μόλις συνειδητοποίησαν πως το άλογο που είχε χαθεί επί μέρες στην περιοχή, βρισκόταν μέσα στην θάλασσα.

Η «Χάιδω» όπως λέγεται το άλογο είχε χαθεί πριν 23 μέρες, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να έχει δημοσιεύσει μέχρι και αγγελία για την εύρεση του ζώου.

Εν τέλει το άλογο εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από... ψαρά που περνούσε με το καΐκι του στην περιοχή «Γερμανικά» στην πίσω πλευρά του βουνού του Κατακόλου και συγκεκριμένα σε μια παραλία χωρίς πρόσβαση.

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησαν οι κάτοικοι στο Κατάκολο, μόλις συνειδητοποίησαν πως το άλογο που είχε χαθεί επί μέρες στην περιοχή, βρισκόταν μέσα στην θάλασσα.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι φιλόζωοι της περιοχής, όπου διαπίστωσαν πως το άλογο είχε αντοχές παρά τη μεγάλη εξάντλησή της χωρίς τροφή και νερό για μέρες και το πρωί της Δευτέρας στήθηκε η επιχείρηση διάσωσής του.

Σύμφωνα με το ilialive.gr , ο λόγος που δεν μπορούσε κανείς επί μέρες να βρει την Χάιδω ήταν επειδή είχε κολυμπήσει μέσα στη θάλασσα και είχε φτάσει σε μια παραλία που δεν ήταν προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή με τα πόδια.

Η «Χάιδω» όπως λέγεται το άλογο είχε χαθεί πριν 23 μέρες, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να έχει δημοσιεύσει μέχρι και αγγελία για την εύρεση του ζώου.

Στην προσπάθεια διάσωσης του αλόγου συμμετείχε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου μαζί με τον εξοπλισμό της.

Ωστόσο, ήταν αδύνατο να φορτώσουν το άλογο σε κάποιο ψαροκάικο και έτσι αποφάσισαν να το σώσουν με τον ίδιο τρόπο που πήγε εκεί... δηλαδή μέσω θαλάσσης.

Ετσι πυροσβέστες και φιλόζωοι επιβιβάστηκαν σε ένα αλιευτικό, έδεσαν κατάλληλα τη φοράδα και με μεγάλη προσοχή, κάλυψαν την απόσταση έως την παραλία του Αγ. Ανδρέα.

Εν τέλει το άλογο εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από... ψαρά που περνούσε με το καΐκι του στην περιοχή «Γερμανικά» στην πίσω πλευρά του βουνού του Κατακόλου και συγκεκριμένα σε μια παραλία χωρίς πρόσβαση.Εν τέλει το άλογο εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από... ψαρά που περνούσε με το καΐκι του στην περιοχή «Γερμανικά» στην πίσω πλευρά του βουνού του Κατακόλου και συγκεκριμένα σε μια παραλία χωρίς πρόσβαση.

Παρόντες ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Πύργου Βασίλης Σεϊντής όπως και εθελοντές και απλοί πολίτες.

Φτάνοντας στην ακτή του Αγ. Ανδρέα, το άλογο που ήταν υποσιτισμένο και ταλαιπωρημένο «συνάντησε» ξανά τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος ανέλαβε την φροντίδα του.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι φιλόζωοι της περιοχής, όπου διαπίστωσαν πως το άλογο είχε αντοχές παρά τη μεγάλη εξάντλησή της χωρίς τροφή και νερό για μέρες και το πρωί της Δευτέρας στήθηκε η επιχείρηση διάσωσής του.Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι φιλόζωοι της περιοχής, όπου διαπίστωσαν πως το άλογο είχε αντοχές παρά τη μεγάλη εξάντλησή της χωρίς τροφή και νερό για μέρες και το πρωί της Δευτέρας στήθηκε η επιχείρηση διάσωσής του.

Όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης του αλόγου κτηνοτρόφος, Ανδρέας Γατσινός, το άλογο είχε χαθεί 23 ημέρες.

«Το έψαχνα παντού, είχα έρθει και εδώ. Το άλογο πρέπει να βρισκόταν στην θάλασσα τουλάχιστον 15 ημέρες. Έφυγε μόνη της από το στάβλο. Απο τότε που έμαθα ότι το βρήκαν πήραν μια ανακούφιση, που είναι καλά και θα την έχω πάλι κοντά μου».

Ωστόσο, ήταν αδύνατο να φορτώσουν το άλογο σε κάποιο ψαροκάικο και έτσι αποφάσισαν να το σώσουν με τον ίδιο τρόπο που πήγε εκεί... δηλαδή μέσω θαλάσσης.Ωστόσο, ήταν αδύνατο να φορτώσουν το άλογο σε κάποιο ψαροκάικο και έτσι αποφάσισαν να το σώσουν με τον ίδιο τρόπο που πήγε εκεί... δηλαδή μέσω θαλάσσης.

Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης αλόγων Δημήτρης Μπλάθρας, έσπευσε και αυτός με την εμπειρία του να βοηθήσει.

«Ενημερωθήκαμε πως ήταν εγκλωβισμένο άλογο στα βράχια και πήγαμε το βράδυ να ψάξουμε. Το εντοπίσαμε ταλαιπωρημένο μέσα σε γκρεμό, με πληγές. Ηταν πάνω από 15 ημέρες στο σημείο. Είχε αφυδατωθεί και ήταν πολύ ταλαιπωρημένο. Η διάσωση λόγω των γκρεμών έγινε δια θαλάσσης.