Σάββατο 30 Μαΐου 2020 -
Μέτριο

19 °C

Σήμερα, 30. Μαΐου 2020

Γουνοποιοί Καστοριάς: Δεν διασπείραμε εμείς τον κορωνοϊόΣε κοινή ανακοίνωση προέβησαν οι Σύνδεσμοι Γουνοποιών Καστοριάς και Ελλήνων Γουνοποιών, οι οποίοι συμμετείχαν στην Έκθεση Γούνας στο Μιλάνο (20-23 Φεβρουαρίου 2020)  χαρακτηρίζοντας ψευδή όσα ακούγονται περί εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή της Καστοριάς από τους γουνοποιούς.

Οπως τονίζουν, «οι γουνοποιοί και οι συνεργάτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μιλάνο ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στον χώρο της Έκθεσης και τα ξενοδοχεία τους».

Παράλληλα αναφέρουν πως μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα περιόρισαν τις μετακινήσεις και την κυκλοφορία τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Για προληπτικούς λόγους δε, ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους πριν από τις 13 Μαρτίου, χωρίς να προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού, προσπαθώντας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υποστηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο το εργατικό δυναμικό», επισημαίνουν.

«Ουσιαστική ήταν η προσφορά τους και στις δομές υγείας της περιοχής μας, καθώς πάρα πολλές ήταν οι δωρεές που έγιναν για την υποστήριξη της «μάχης» κατά του κοροναϊού. Οι περισσότεροι δωρητές δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουν την προσφορά τους, καθώς στόχος ήταν η ενίσχυση των δυνάμεων των υγειονομικών δομών και του προσωπικού τους και όχι η προβολή και δημοσιότητα των ιδίων», καταλήγει η ανακοίνωση.