Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την Ελλάδα στο έλεος του Ερντογάν



Ο αντιπρόεδερος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελεχώσει τις επιτροπές για το άσυλο με στελέχη της άκρας αριστεράς με αποτέλεσμα όλοι οι αφιχθέντες να χαρακτηρίζονται πρόσφυγες .

Ο τομεάρχης Αμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως οι αποφάσεις των επιτροπών είναι χρονοβόρες και υπερφορτώνουν τα νησιά, με την Ελλάδα να βρίσκεται εκτεθειμένη στις αθρόες νέες αφίξεις, σε περίπτωση που η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αποσυρθεί.

«Εχουν παραδώσει τη χώρα μας στο έλεος του Ερντογάν. Εάν ο Ερντογάν ανοίξει τη στρόφιγγα δεν ξέρουμε τι θα γίνει», δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, εκτίμησε πως πιθανή κατάρρευση της συμφωνίας είναι η πιθανή, λαμβάνοντας υπόψη πως η ΕΕ δεν θα δώσει στην γείτονα χώρα «πράσινο» φως για την απελευθέρωση της βίζας.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια στην Σούδα της Χίου, τόνισε πως θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που φιλοξενούνται στα νησιά και στη συνέχεια να υπάρξει μια πιο γρήγορη διαδικασία διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών. Αν οι αιτούντες κριθούν πρόσφυγες να παίρνουν τα χαρτιά τους και να συνεχίζουν το ταξίδι τους, αν κρίνονται μετανάστες να μπαίνουν σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας μέχρι να επαναπροωθηθούν στις πατρίδες του, υποστήριξε.