Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γάμος Φίλιππου – Νίνας Φλορ: Εικόνες από την θρησκευτική γαμήλια τελετή στην Μητρόπολη των Αθηνών..



Με κάθε επισημότητα τελέστηκε ο θρησκευτικός γάμος του μικρότερου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππου και της Νίνα Φλορ. Στην Μητρόπολη Αθηνών, εκεί όπου είχαν παντρευτεί και οι γονείς του γαμπρού, τον Σεπτέμβριο του 1964 και παρουσία μελών από διάφορες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.Η θρησκευτική γαμήλια τελετή του Φίλιππου και της Νίνα Φλορ πραγματοποιήθηκε στις 5:00 μ.μ. χθές Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 .

 Η γαμήλια τελετή διεξήχθη στην ελληνική γλώσσα και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β’ χοροστάτησε του ιερού μυστηρίου.

 Λόγω των μέτρων κατά του Covid-19, η συμμετοχή των καλεσμένων στη θρησκευτική τελετή στη Μητρόπολη περιορίστηκε μόνο στις οικογένειες και κάποιους στενούς φίλους. Οι υπόλοιποι καλεσμένοι προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή ροή της τελετής από την αίθουσα Tudor Hall στο ξενοδοχείο King George.

Κουμπάροι και παράνυμφοι στο ζευγάρι ήταν, μεταξύ άλλων, ο Παύλος, ο Νικόλαος, η Θεοδώρα, η Μαρία Ολυμπία και ο Οδυσσέας Κίμων.

Προτεραιότητα του ζευγαριού ήταν καθ’ όλη την διάρκεια των γαμήλιων εκδηλώσεων να αποτυπωθεί ο χαρακτήρας της Αθήνας και της Ελλάδας καθώς επίσης και ο μοναδικός πολιτισμός του τόπου. Ήταν ιδιαίτερη χαρά του ζευγαριού να μοιραστούν τις ομορφιές της χώρας με τους καλεσμένους τους και να τελέσουν τον γάμο τους στην Αθήνα.

Φωτογράφος: Νικόλας Κομίνης/Studio Kominis