Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Φυλακές Κορυδαλλού: Ψευδής η είδηση για το γλέντι στο κελί του Λιγνάδη που έφερε στο φως η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Το Πρωινό"



Σάλος και αντιδράσεις έχουν προκληθεί από βίντεο που έφερε στο φως η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Το Πρωινό", μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται ότι έχει στηθεί ένα γλέντι σε κελί των φυλακών, με τους κρατούμενους να διασκεδάζουν με μπουζούκι και τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη.

Μάλιστα, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε ότι το γλέντι έγινε στο κελί του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον ίδιο τον σκηνοθέτη να συμμετέχει. Ωστόσο ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, το διέψευσε κατηγορηματικά.

 Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στην εντολή που πήρε από τον πελάτη του για κατάθεση αγωγής προς οποιονδήποτε συμμετείχε στην προβολή και διάδοση της είδησης, όπως αυτή έλαβε χώρα σε γνωστή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Στο κελί του Βασίλη Δημάκη το γλέντι

Φυλακές Κορυδαλλού: Στο κελί του Βασίλη Δημάκη το γλέντι με το μπουζούκι [Βίντεο]

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το κελί στο οποίο τραβήχτηκε το βίντεο με το μπουζούκι, είναι του Βασίλη Δημάκη. Μάλιστα, σε βίντεο που έχει αναρτήσει ο ίδιος στο Facebook, μέσα από τη φυλακή, φαίνεται να τραγουδά με κάποιον συγκρατούμενο να παίζει μπουζούκι.

Γνωστός με το προσωνύμιο "ο ληστής με το καλάσνικοφ", ο Βασίλης Δημάκης, έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος.

 Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Για να μπορέσει να ξεκινήσει τη φοίτησή του, μεσολάβησε η εκπαιδευτική μεταγωγή του, όπως προβλέπει ο νόμος, από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, στον Κορυδαλλό.

Στον Βασίλη Δημάκη είχε χορηγηθεί ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο σταμάτησε να εκπέμπει σήμα στις 12:30 το μεσημέρι της 17ης Μαρτίου 2022. Ο 43χρονος, ήταν προγραμματισμένο, να δώσει το παρών σε μάθημα στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, όπου φοιτά, όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που παραβίαζε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Τον Ιούνιο του 2013, είχε "εξαφανιστεί" ενώ βρισκόταν σε 4ημερη τακτική άδεια από το κατάστημα κράτησης Δομοκού.

Ωστόσο, μία εβδομάδα μετά συνελήφθη σε σπίτι φίλης του στην Κοκκινιά.