Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί η περιοχή - Ηλεκτροδοτείται μόνο η Αρχαία Ακαδημία



Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί, εδώ και περίπου μιάμιση ώρα η Αρχαία Ολυμπία καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης την περιοχής έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την μεγάλη φωτιά που τήν έχει περικυκλώσει απειλώντας τον αρχαιολογικό χώρο και το νέο Μουσείο που επίσης, εδώ και λίγη ώρα δεν έχουν ρεύμα.

 

Το μοναδικό σημείο που ηλεκτροδοτείται είναι εκεί όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας, οι οποίες είναι χτισμένες σε μία καταπράσινη και λοφώδη έκταση 400 περίπου στρεμμάτων και ανακαινίστηκαν πρόσφατα. Το τεχνικό επιτελείο της εταιρείας DTeam, που ολοκληρώνει αυτή την περίοδο το μεγάλο έργο της ανακαίνισης, κατέβαλε, μέχρι πριν λίγη ώρα, υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παραμείνουν φωτισμένες οι εγκαταστάσεις ενώ την ίδια στιγμή ειδικά συνεργεία, υπό την επίβλεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να παρεμποδιστεί η είσοδος της φωτιάς στους χώρους της Ολυμπιακής Ακαδημίας.

olympia__3_olympia56olympia-_2_olympia-_1_
 
 

Πρόκειται για ένα απολύτως κομβικό σημείο καθώς εάν οι φλόγες καταφέρουν να περάσουν από εκεί θα κατευθυνθούν προς το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην Ολυμπιακή Ακαδημία λειτουργούν συνεδριακά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενώνες, εστιατόριο και καφετέρια ενώ ο εξωτερικός χώρος της λειτουργεί ως ανοιχτό μουσείο γλυπτών.