Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 -

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Καλύτερη η εικόνα, χωρίς ενεργό μέτωπο, μήνυμα του 112 στους κατοίκουςΚαλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Ανατολική Μάνη, η οποία μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μετά την ολονύκτια μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 47 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ξεκίνησαν και οι πρώτες ρίψεις από αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ από τα μεσάνυχτα έχουν κοπάσει οι άνεμοι.

Υπενθυμίζεται πως, από το μεσημέρι του Σαββάτου για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι πέντε οικισμών που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

Οι οικισμοί αυτοί είναι ο Βάχος, η Γέρμα, η Δροσοπηγή, το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι.

Μήνυμα από το 112 στους κάτοικους της Μάνης
Το βράδυ του Σαββάτου οι κάτοικοι της Μάνης έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα, μέσω του «112» μήνυμα που εστάλη από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας τους να είναι σε επιφυλακή.

Το μήνυμα της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, γράφει συγκεκριμένα: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».