Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Φωτιά στα Μέγαρα: Αναφορές για ζημιές σε σπίτια – Εκκενώθηκε η Ζάχουλη- Εκκενώνονται τα Παπαγιαννέικα



Οι αρχές έδωσαν εντολή και για την εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέϊκα- Μήνυμα του 112 για προληπτική απομάκρυνση πολιτών από τον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων

Δύσκολες στιγμές βιώνει για δεύτερη μέρα η Αττική.
Αν και η φωτιά στην Πεντέλη είναι σε ύφεση καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, μια νέα εστία στα Μέγαρα ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες , υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια, τα οποία φέρονται να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά τον δρόμο από τον Ανω Πευκενέα και οδηγηθεί στην Ζαχούλη που κατοικείται.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.  

Μέχρι στιγμής πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι κι έχουν παραταχθεί οχήματα της Πυροσβεστικής για να μην περάσει η πυρκαγιά προς την πευκόφυτη περιοχή, ενώ κάποια έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της φωτιάς.  

 

 

Μήνυμα του 112 για προληπτική απομάκρυνση πολιτών από τον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

Φωτιά στα Μέγαρα: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς άνω Αλεποχώρι.