Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα: Πολιτική Προστασία- Υπήρχαν 3 διαφορετικές εστίες..



“Είχαμε τρεις διαφορετικές εστίες μέσα σε λίγες ώρες και αυτό δυσκολεύει τη διαχείριση μιας πυρκαγιάς” είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς στην ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γλυφάδα και στη Βούλα. “Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες περιορίστηκε η χθεσινή δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε 6 με 7 ώρες” τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

“Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν για όσο χρειαστεί” πρόσθεσε. Ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας.

“Η φωτιά ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη. Ευτυχώς είχαμε περιορισμένες υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός η θάνατος που είναι πολύ σημαντικό” τόνισε.

 “Δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα κι αυτό το καλοκαίρι”

“Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ο στόχος όπως τον έχουμε θέσει από την αρχή είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις όλων αυτών των νέων φαινομένων που προέρχονται από την κλιματική κρίση. Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό όπως ήδη είπα γιατί όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν ότι στην περιοχή της Αν. Μεσογείου – που θεωρείται hot spot της κλιματικής κρίσης- δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα κι αυτό το καλοκαίρι” επεσήμανε ο υπουργός κ. Στυλιανίδης.

Όπως είπε ότι “ήμουν στο πεδίο και είδα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους πάλεψαν για να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες. Ήταν ηρωική προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και την αστυνομία, τον στρατό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη”.

“Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά εδώ στην Αττική, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής” περιέγραψε.