Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Financial Times: Την εξαγορά μέρους του ελληνικού χρέους πρός το ΔΝΤ ύψους 14 δις ευρώ συζητούν οι Ευρωπαίοι



Όπως αναφέρουν οι Financial Times, στον απόηχο της Συνόδου των υπουργών οικονομικών των χωρών της G7,  συζητήθηκε το σενάριο εξαγοράς μέρους το ελληνικού χρέους πρός το ΔΝΤ ,ώστε να ξεπεραστεί το χάσμα που χωρίζει το Βερολίνο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.  

Πιο «αμφιλεγόμενες» επιλογές ελάφρυνσης, όπως οι πληρωμές ή οι στόχοι, θα πρέπει να διευκρινιστούν, αλλά θα υπόκεινται σε αποφάσεις το 2018 ή και αργότερα, μετά δηλαδή από το τέλος του ελληνικού προγράμματος και έπειτα από τις εκλογές της Γερμανίας το 2017, αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, που μίλησε στην εφημερίδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπαινίχθηκε ότι αν υιοθετηθεί η επιλογή για την εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ, τότε το Ταμείο θα πρέπει να δεσμευθεί την Τρίτη ότι θα συμμετάσχει πλήρως στην επόμενη φάση του ελληνικού προγράμματος, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τους Γερμανούς βουλευτές. Αλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο κ. Σόιμπλε είπε ότι θα ήταν «ηλίθιο» να καθυστερήσει η εμπλοκή του ΔΝΤ.

Τέλος, πηγές των Financial Times αναφέρουν ότι στη συνάντηση της Παρασκευής, στην Ιαπωνία, η Κριστίν Λαγκάρντ έδειξε κάποια ευελιξία.