Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εύβοια: Ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού καταγγέλλει την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο μόνο βουνό που δεν κάηκε..



Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έδωσε άδεια για λειτουργία αιολικού πάρκου στο μοναδικό βουνό που δεν επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Εύβοια, το όρος Τελέθριο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά. Πρόκειται για το μοναδικό βουνό που διασώθηκε στην περιοχή από την πύρινη λαίλαπα του περασμένου Αυγούστου.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, το Αιολικό Πάρκο θα αποτελείται από 13 ανεμογεννήτριες, διαμέτρου πτερωτής 71 μ., συνολικής ισχύος 29,9 MW.

To Τελέθριο είναι βουνό της Βόρειας Εύβοιας. Έχει υψόμετρο 970 μέτρα και διεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Η περιοχή, μαζί με Λιχάδα και Γιάλτρα, είναι ενταγμένη στο Δίκτυο για τη Φύση 2000.

Στο Τελέθριο υπάρχουν πυκνόφυτα δάση με μεγάλη ποικιλία δέντρων, ρεματιές, φαράγγια και μικροί καταρράκτες. Είναι ένα από τα χαμηλά βουνά (Λιχάδα, Τελέθριο, Ξηρόν Όρος) που μαζί με λοφώδεις και ομαλές περιοχές συναποτελούν το γενικό ανάγλυφο της Βόρειας Εύβοιας. Στους πρόποδές του, από τη νότια πλευρά, βρίσκεται το χωριό Ήλια. Στην ίδια πλευρά υπάρχει η μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων, που απέχει 11 χιλιόμετρα από την Αιδηψό, και σε χαμηλότερο υψόμετρο και νοτιότερα η μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Η ανάρτηση του δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά
Δείτε την ανάρτηση:

Η απόφαση της ΡΑΕ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Τελέθριο είναι ακραία προκλητική.

Η βιασύνη προδίδει…

Ο αγώνας θα είναι καθολικός και θα γίνει χωρίς εκπτώσεις μέχρι τέλους.
Δεν θα λείπει κανείς και από αυτό το μέτωπο.

Συντονιζόμαστε και ξεκινάμε.