Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εξακολουθεί να αναζητείται ο δράστης του φονικού στην Άμφισσα



Έχουν περάσει πέντε μέρες από τον απροσδόκητο χαμό μιας 13χρονης και τον τραυματισμό ενός 35χρονου στα άκρα, στην Άμφισσα, από πυροβολισμούς 34χρονου επιχειρηματία της περιοχής, που φέρεται να είχε διαφορές με κατοίκους του καταυλισμού Ρομά και ο δράστης εξακολουθεί να αναζητείται.

Μετά το φονικό, εγκατάλειψε τα πάντα και οπλισμένος φέρεται να κατέφυγε στον ορεινό όγκο της Γκιώνας προκειμένου να αποφύγει κυρίως όχι τη σύλληψη, αλλά το λιντσάρισμα από τους εξαγριωμένους Ρομά.

Οι τελευταίοι μάλιστα μπροστά στο άψυχο κορμάκι της μικρής ορκίστηκαν εκδίκηση, σπάζοντας αρχικά το κατάστημα που διατηρούσε ο 34χρονος στην Άμφισσα και πυρπολώντας το αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από το σημείο που έγινε το φονικό. Μετά την κηδεία του κοριτσιού επίσης, έκαψαν λάστιχα και έκλεισαν την ΕΟ Άμφισσας – Λαμίας στο ύψος του ΒΙΟΠΑ, χωρίς να γίνουν άλλα επεισόδια.

Πληροφορίες ήθελαν να έχουν επιτεθεί και σε έναν 40χρονο Αλβανό εργάτη που είχε ο 34χρονος στο στάβλο του, ο οποίος την Τρίτη το απόγευμα συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της απλής συνέργειας, καθώς ήταν μαζί με το δράστη την ώρα που συνέβη το κακό (χωρίς όμως να έχει συμμετοχή στους πυροβολισμούς).

Ο 40χρονος χθες αργά το απόγευμα, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, πήρε το δρόμο για τη φυλακή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Επιθυμία των συγγενών της 13χρονης Ρομά, παραμένει να βρεθεί ο 34χρονος και να τιμωρηθεί παραδειγματικά για το έγκλημα. Όπως σημειώσαμε το κλίμα μπορεί να είναι σαφώς πιο ήρεμο, ωστόσο οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των ντόπιων και των ανθρώπων του καταυλισμού, δεν λείπουν. Σύμφωνα με αρκετούς κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων αντιδρούν για την ύπαρξη του καταυλισμού, υπάρχουν πολλά ακόμη περιστατικά που έχουν καταγραφεί στα ημερήσια δελτία της αστυνομίας και αφορούν κλοπές και εξυβρίσεις.

Αναφορικά με τις αναζητήσεις, ο 34χρονος εξακολουθεί και παραμένει ασύλληπτος παρά τις αρχικές διαρροές ότι επρόκειτο να παραδοθεί. Στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν και δεν επιβεβαιώνονται, το μόνο σίγουρο είναι ότι η οποιαδήποτε εμφάνισή του θα πυροδοτήσει νέο κύκλο έντασης.