Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εξαφάνιση-μυστήριο: Σοκάρουν τα λόγια της νεαρής μητέρας που είχε εξαφανιστεί για 20 ημέρες



Ήταν ξημερώματα Δευτέρας 15 Μαΐου. Η νεαρή, ταλαιπωρημένη γυναίκα χτυπούσε μέσα στο σκοτάδι την πόρτα του πατρικού της σπιτιού στο Μενίδι...

Η αδελφή της που άνοιξε, δεν πίστευε στα μάτια της. Μπροστά της στεκόταν ζωντανή η Γιάννα, που όλοι αναζητούσαν εναγωνίως επί είκοσι μέρες.

Η νεαρή μητέρα επέστρεψε φανερά εξαντλημένη και ταλαιπωρημένη φορώντας τα ίδια ρούχα με τα οποία χάθηκε το πρωινό της 25ης Απριλίου, από το σπίτι της στο Μενίδι. Βρώμικη και εμφανώς καταπονημένη, προσπαθούσε να εξηγήσει στους συγγενείς της πως όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν μόνη της στο βουνό. Τους είπε πως κρυβόταν στο εσωτερικό ενός μεγάλου θάμνου και είχε βρει ένα σκέπαστρο για να μην κρυώνει.

Ισχυρίστηκε πως έμεινε εκεί καθηλωμένη για μέρες και δεν έβρισκε τη δύναμη να επιστρέψει, από τις κρίσεις πανικού που βίωνε.

« Όταν μπορούσε κατέβαινε λίγο πιο χαμηλά όπου είχε εντοπίσει πόσιμο νερό . Κατάφερε έτσι να γεμίζει κάποια άδεια μπουκάλια που βρήκε στο βουνό και να προστατευτεί από την αφυδάτωση» είπε η αδελφή της, Θεοδοσία Χατζημανωλάκη.

«Όταν την κατέβαλε η πείνα έψαχνε για αποφάγια σε κάδους σκουπιδιών. Επειδή όμως ντράπηκε μην την δει κάποιος, έμενε στο καταφύγιο της και έτρωγε φύλλα που έβρισκε στο έδαφος».

Σε σχετική ερώτηση πως δεν βρέθηκε με τις οργανωμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο βουνό, η αδελφή της Γιάννας υποστήριξε πως ενώ άκουσε φωνές δεν βγήκε από την κρυψώνα της γιατί φοβόταν, χωρίς να διευκρινίσει τι και ποιους.

Η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε στους συγγενείς της πως κάποια στιγμή άρχισε να κατηφορίζει το βουνό μέχρι που έφτασε στο πατρικό της σπίτι. Ήταν το μόνο σημείο που της ήρθε στο μυαλό.

«Η κατάσταση της χρήζει ιατρικής φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης καθώς είναι πολύ αδυνατισμένη, συνεχίζει να παθαίνει κρίσεις πανικού και χρεώνει τον εαυτό της για όλη αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Η ίδια δεν έχει καταλάβει τι την οδήγησε στη φυγή, ούτε είχε αίσθηση του χρόνου που απουσίαζε», τόνισε η αδελφή της.

Σχετικά με τον σύζυγο της και το άσχημο παρελθόν τους, η Γιάννα είπε στα αδέλφια της ότι τον κατηγόρησαν άδικα, γιατί δεν την πείραξε και δεν ευθύνεται αυτός για την φυγή της. «Πίστευαν ότι την εξαφάνισα εγώ....».

Το χρονικό διάστημα που η νεαρή μητέρα απ’ το Μενίδι θεωρούνταν αγνοούμενη, πολλοί πίστευαν πως ο σύζυγος της είχε εμπλοκή στην εξαφάνιση της. Αφορμή γι αυτό, ήταν οι κακές σχέσεις που είχε το ζευγάρι στο παρελθόν.

Ο Στέλιος Δανδράκης είχε μιλήσει από το σπίτι όπου ζούσε με την Γιάννα και τα τρία τους παιδιά. Είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι η γυναίκα του δεν είχε πάθει κάτι κακό και θα επέστρεφε σύντομα.

Μετά τις εξελίξεις ούτε αυτός αλλά ούτε και τα παιδιά τους έχουν δει τη Γιάννα.

Ο ίδιος πιστεύει πως η γυναίκα του δεν ήταν στο βουνό όπως ισχυρίζεται και τονίζει ότι η απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν για τον χαμό της, δόθηκε με την εμφάνιση της.