Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έβρος: Mια ακόμα δύσκολη νύχτα- Οι Τούρκοι πήγαν να ρίξουν τον φράχτη



Μια ακόμα νύχτα αγωνίας στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο.

Από νωρίς το Σάββατο, οι τουρκικές δυνάμεις προκαλούν, στήνοντας ένα σκηνικό έντασης, κάνοντας ρίψη χημικών.

Το μεσημέρι, πέτρες ερρίφθησαν από την τουρκική πλευρά της συνοριογραμμής προς τις δυνάμεις της ελληνικής πλευράς, που απάντησαν με ρίψεις νερού και δακρυγόνων.

Ειδικότερα Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτόξευαν χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Τις τελευταίες ώρες, με αποκορύφωμα την προσπάθεια εμβολισμού ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό στη Λέσβο, καθώς και την επιχείρηση τουρκικού τεθωρακισμένου να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο, η Άγκυρα τραβάει το σκοινί.

Πανικό ωστόσο, προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο, που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, για να τον γκρεμίσει.

Αδιανόητες απειλές από τον τούρκο ΥΠΕΣ
«Αυτό είναι ακόμη η αρχή» δήλωσε ο τούρκος υπουργός.
Έχουμε πάνω από 200 χιλιόμετρα σύνορα με την Ελλάδα πάνω στη γραμμή του Έβρου. Δυστυχώς είχαμε ξηρασία φέτος στα Βαλκάνια. Η στάθμη του νερού έχει πέσει στα 40-45 εκατοστά. Μπορείτε να περάσετε περπατώντας. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να «κρατήσει» τα σύνορα. Να δείτε τι έχει να γίνει. Τα προηγούμενα δεν είναι τίποτα».
Ο Σουλεϊμαν Σοϊλού ισχυρίστηκε ακόμη ότι έπεσαν τα προσωπεία της Ευρώπης όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Αν μας έλεγαν ότι θα αντιμετωπίζαμε ένα τέτοιο σκηνικό τον 21ο αιώνα θα λέγαμε ότι μας κοροϊδεύετε. Το γεγονός αυτό έγινε αιτία να καταλάβουμε κάτι. Έπεσαν τα προσωπεία. Είδαμε πόσο ανάλγητοι είναι εκείνοι που αγορεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε.

Οι Τούρκοι πετούν συνέχεια δακρυγόνα και καπνογόνα, αλλά γυρνούν στα… μούτρα τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Δίχως τέλος η τουρκική προκλητικότητα
Την ίδια ώρα, τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης προκαλούν.
«Οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες με βαρβαρότητα, συχνά τους απωθούν με ρίψεις νερού και δακρυγόνα. Οι πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα. Σύμφωνα με μαρτυρίες όσοι τα καταφέρνουν, βασανίζονται από την ελληνική αστυνομία. Απ’ ότι φαίνεται τους περιμένουν και άλλες δυσκολίες» σημείωσε ο ανταποκριτής του NTV στο Παζάρ Κουλέ.

Πηγή φωτογραφίας: evros-news.gr