Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Έβρος: Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – 11 πυρκαγιές μέσα σε 10 ημέρες στον νομό



Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (14/09) στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζεται, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει «αγκαλιάσει» αρκετές δασικές εκτάσεις στην περιοχή. Μεγάλο «εχθρό» αποτελούν οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι κάνουν πιο δύσκολο το έργο.

Η πυρκαγιά στη Νίψα μαίνεται και κατακαίει πεύκα και θαμνώδεις εκτάσεις. Το θετικό στην υπόθεση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros24.gr, που επικαλείται την τελευταία χρονικά ενημέρωση του δήμου Αλεξανδρούπολής, είναι πως οι φλόγες δεν απειλούν οικισμούς.
Ωστόσο, έχουν μείνει εστίες σε σημεία όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από επίγειες δυνάμεις.

«Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα και στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν από την πρώτη στιγμή μηχανήματα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού», δήλωσε -μεταξύ άλλων- στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς.

 

Ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε πως «προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκαήμερο έχουμε στον Έβρο έντεκα φωτιές, οι πέντε εκ των οποίων στο νότιο τμήμα του νομού και μάλιστα μεγάλες, όπως η φωτιά της Αισύμης, για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκε μεγάλη εναέρια υποστήριξη.

Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα με δείκτη επικινδυνότητας 4, αλλά και το ότι εντοπίσαμε, σε προηγούμενες φωτιές ότι εκδηλώθηκαν σε σημεία-περάσματα μεταναστών όπου βρέθηκαν και ίχνη μικρής κατασκήνωσης, είναι τα στοιχεία που μας προβληματίζουν, γιατί είναι πρωτοφανές όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε έντεκα φωτιές σε διάστημα δέκα ημερών».