Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Εβδομάδα εξελίξεων για τη Νέα Αριστερά – Παρουσιάζονται οι ευρωβουλευτές, αλλάζει εκπρόσωποΠυκνές εξελίξεις αναμένονται την τρέχουσα εβδομάδα για τη Νέα Αριστερά, καθώς τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ θα πραγματοποιηθεί αλλαγή στην εκπροσώπηση του κόμματος. 

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών σε έναν συμβολικό για την Αριστερά και τους δημοκρατικούς αγώνες χώρο, στην πλατεία Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ), στις 19:30. Μάλιστα, μετά την παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί ομιλία του προέδρου της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί η Νέα Αριστερά, την Παρασκευή 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το πώς μπορεί να υπάρξει ένα δημοκρατικό ανοιχτό σχολείο. Ακόμη, στην ατζέντα θα είναι και η αντιμετώπιση της βίας των εφήβων, σε ένα ζήτημα που προσφάτως είχε καταθέσει τέσσερα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση -που θα έχει τα χαρακτηριστικά συζήτησης μεταξύ των ομιλητών- θα τοποθετηθεί η βουλεύτρια Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου, ενώ αναμένεται της επόμερες μέρες η πλήρης σύνθεσή τους.

Αποχωρεί από εκπρόσωπος Τύπου λόγω υποψηφιότητας ο Κωστής Καρπόζηλος

Εντός των 42 ονομάτων που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς είναι και αυτό του εκπροσώπου Τύπου και ιστορικού Κωστή Καρπόζηλου.

Όντας πλέον υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Κωστής Καρπόζηλος θα αφήσει τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου, που, υπενθυμίζεται, είχε αναλάβει στις 16 Ιανουαρίου.

Ο Κωστής Καρπόζηλος εκτιμάται ότι έφερε εις πέρας με επιτυχία τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, δίνοντας έναν έντονο πολιτικό τόνο στις τοποθετήσεις του.

Στη θέση του, σύμφωνα με πληροφορίες του in, αναμένεται να αναλάβει έμπειρο στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας, που θα αποτελεί γνωστό στους πολίτες πρόσωπο. Η σχετική ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Χαρίτσης: «Ναι» στον προγραμματικό διάλογο – Συναινετικές στις κεντρικές επιλογές της ΝΔ οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή», υπογράμμισε ότι «η Νέα Αριστερά πιστεύει στον ανοιχτό προγραμματικό διάλογο και δημιουργήθηκε ακριβώς γιατί αναγνωρίσαμε το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί εδώ και καιρό ο πολιτικός μας χώρος».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι η Νέα Αριστερά με τις προγραμματικές θέσεις και με τον τρόπο που ασκεί πολιτική επιθυμεί να είναι θετικός καταλύτης για την αλλαγή που χρειαζόμαστε.

Ωστόσο, βάλλοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε πως οι ηγεσίες τους, «είναι αφενός συναινετικές στις κεντρικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, αφετέρου φοβικές στην προοπτική της ουσιαστικής προγραμματικής συζήτησης».

Απηύθυνε επίσης κάλεσμα στις «υπαρκτές ζωντανές δυνάμεις που ασφυκτιούν με την πολιτική τους, να απεγκλωβιστούν από την ισορροπία τρόμου και να συμβάλλουν στην ανασύνθεση του πολιτικού χάρτη της χώρας».

Δεν συγκεκριμενοποίησε τον στόχο της Νέας Αριστεράς για τις ευρωεκλογές

Όσον αφορά τον στόχο της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές δεν συγκεκριμενοποίησε το εκλογικό ποσοστό επιτυχίας για το κόμμα, με τις δημοσκοπήσεις ωστόσο να τη δείχνουν να βρίσκεται περί του ορίου του 3%.

«Σε μικρό διάστημα σταθεροποιήθηκε στο κομματικό σύστημα και κατοχύρωσε την πολιτική της διακριτότητα. Ο στόχος μας είναι καταρχήν ποιοτικός: να έχει η Νέα Αριστερά καθοριστικό ρόλο στην αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων στον χώρο της αριστεράς· κάτι που είναι αναγκαίο γιατί ο χώρος βρίσκεται σε κρίση διαρκείας. Ποσοτικά, στόχος μας είναι να πείσουμε όσους περισσότερους μπορούμε από όλους αυτούς που δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να μας ψηφίσουν ή ότι ενδιαφέρονται για το εγχείρημά μας», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.