Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ετοιμαστείτε για παραλία - Δείτε σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς



Καιρός για μπάνια! Αν δεν έχετε ακόμα προγραμματίσει τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο μπορείτε να πάτε σε μία κοντινή παραλία. Ο καιρός θα σας το επιστρέψει, καθώς ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά την Παρασκευή (26/04/2018) στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τα απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα στα ανατολικά βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονία και της Θράκης. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα από ανατολικές διευθύνσεις στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα στα ανατολικά και τα νότια βόρειοι, βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο (28/04/2018) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Την Κυριακή (29/04) αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.