Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλειος Παπαγεωργίου



Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος (ε.α.), Βασίλειος Παπαγεωργίου, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με την ΓΓΠΠ, η νέα θέση ευθύνης του Εθνικού Διοικητή αφορά στη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας, όπως ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες και απορρέει από τις διατάξεις του Ν. 4623/19. Σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα, αλλά και τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν την απόφαση του γενικού γραμματέα, για την θέση αυτή επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους που διακρίνεται για την επιστημονική του κατάρτιση, καθώς και την επιχειρησιακή και διοικητική του εμπειρία, ο οποίος θα αναπληρώνει τον γενικό γραμματέα στο Συντονιστικού Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, ο Εθνικός Διοικητής έχει την ευθύνη συντονισμού και καθοδήγησης των δεκατριών Περιφερειακών Διοικητών-Συντονιστών Πολιτικής Προστασίας, οι θέσεις των οποίων προβλέπονται από τον ίδιο νόμο και τα πρόσωπα αναμένεται να διοριστούν μετά την 1η Σεπτεμβρίου, από τους νέους Περιφερειάρχες, με την σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τον συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και συνεπικουρούν στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Καλωσορίζουμε στη νέα κάθετη δομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειο Παπαγεωργίου, στην εμπειρία του οποίου προσβλέπουμε για τη μετεξέλιξη της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας σε μια άρτια, αποτελεσματική και άμεσα ανταποκρινόμενη υπηρεσία, έτοιμη να διασφαλίσει τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ πρόσθεσε: «Βήμα -βήμα με σχέδιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προχωράμε στη διαμόρφωση ενός ολιστικού μοντέλου Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και βασιζόμενοι στο αξιόμαχο των σημερινών στελεχών όλων των εμπλεκομένων φορέων σε αυτήν».