Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Εθνική Τράπεζα: Ανάπτυξη στη στεγαστική πίστη για πρώτη φορά μετά την κρίση



Τρία στα τέσσερα αιτήματα για λήψη στεγαστικών δανείων εγκρίνονται - Το επόμενο εξάμηνο η Εθνική θα δώσει στεγαστικά δάνεια συνολικού ποσού 250 εκατ. ευρώ
Την αισιοδοξία της για την ανάκαμψη της στεγαστικής πίστης για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση, εξέφρασε η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου από το βήμα του Συνεδρίου της Prodexpo.

«Για πρώτη φορά στην Εθνική Τράπεζα βλέπουμε από τον Μάιο του τρέχοντος έτους ανάπτυξη της στεγαστικής πίστης, με αποκορύφωμα τον Σεπτέμβριο, ενώ την ίδια στιγμή τα τρία στα τέσσερα αιτήματα για λήψη στεγαστικών δανείων εγκρίνονται», είπε η κ.Τζάκου, επισημαίνοντας ότι οι αιτήσεις έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και το πρώτο εξάμηνο του 2015 η Εθνική έχει προγραμματίσει να δώσει στεγαστικά δάνεια συνολικού ποσού 250 εκατ. ευρώ, είπε η κ.Τζάκου.

Αναφερόμενη στο βάθος της κρίσης που πέρασε η στεγαστική πίστη, είπε μεταξύ άλλων ότι σε επίπεδο τραπεζικού συστήματος τα νέα στεγαστικά δάνεια που δόθηκαν υποχώρησαν από 15 δισ. ευρώ περίπου το 2007 σε 170 εκατ. ευρώ περίπου το 2013. Επισήμανε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της στεγαστικής πίστης υπάρχουν καθώς, μεταξύ άλλων, οι Έλληνες δεν είναι υπερδανεισμένοι σε σχέση με τους κατοίκους της ευρωζώνης.