Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το έστρωσε κανονικά στα Τρίκαλα - Εντυπωσιακό χιονισμένο τοπίο - Δείτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ!



Μοναδικό το χιονισμένο τοπίο που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων πάνω από τα 800 μέτρα.

Αυτή τη στιγμή η μεγάλη χιονόπτωση συνεχίζεται και στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και τα Περτουλιώτικα λιβάδια το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους, διαγράφοντας ένα κατάλευκο τοπίο.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δουλεύουν συνεχώς όλο το 24ωρο για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής , σύμφωνα με το trikalaola.gr.

Πολλοί επισκέπτες με τις οικογένειες τους και φίλους άρχισαν να έρχονται από χθες να απολαύσουν το χιόνι και το μαγευτικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί και σήμερα Κυριακή αναμένονται ακόμη πιο πολλοί.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από την έξοδο της Ελάτης προς Βλάχα, χιονοδρομικό κέντρο, Περτουλιώτικα λιβάδια, Περτούλι, μέχρι και το Περτούλι. Προς Νεραϊδοχώρι ο δρόμος είναι πιο καθαρός με λιγότερο χιόνι.

Κτηνοτρόφοι της περιοχής που τα ζώα τους βόσκουν ελεύθερα, δεν πρόλαβαν να τα μαζέψουν και μάλιστα οι αγελάδες γλύφουν το αλάτι που ρίχνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα στους δρόμους.

Επί ποδός και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης που συντονίζει το έργο του αποχιονισμού, ενώ άντρες του Α.Τ. Πύλης βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους για να διευκολύνουν την διέλευση των αυτοκινήτων.

Στα πεδινά συνεχίζονται επίσης οι έντονες βροχοπτώσεις και η θερμοκρασία είναι σταθερά στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά που χιονίζει από τους -2 έως τους +2.

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και σήμερα, ενώ από αργά το βράδυ και αύριο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται.