Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Εστιάτορας τραπεζιού στη Βοιωτία: Οι καλεσμένοι έφεραν τα φαγητά



Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, που έγινε «το τραπέζι του θανάτου» βάπτισης στη Βοιωτία, ζητάει συγνώμη όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον ακόμη 38 κινδύνευσαν.

Ο εστιάτορας αποδίδει την δηλητηρίαση στην κακιά στιγμή, αφήνοντας, ωστόσο, να εννοηθεί πως για την δηλητηρίαση ίσως είναι υπεύθυνο κάποιο από τα φαγητά που έφεραν στο τραπέζι οι καλεσμένοι.

«Για αυτό που έγινε ζητώ συγνώμη. Και δεν ξέρω ποιος φταίει. Δε μπορώ να καταλάβω δηλαδή από τι προήλθε», δηλώνει στο Star Κεντρικής Ελλάδος.

«Εγώ έχω κάνει εκδηλώσεις και 400 και 500 άτομα. Είμαι 40 χρόνια επαγγελματίας. Κάνω δεξιώσεις και δουλεύω κατά τον ίδιο τρόπο για την παρασκευή των φαγητών. Σε αυτή την εκδήλωση ήταν 140 άτομα, μικρός ο αριθμός για μένα. Παρασκευάστηκαν την ίδια ημέρα», πρόσθεσε.

«Στην εκδήλωση έφεραν οι καλεσμένοι και τα κρέατα, φέρανε τα γλυκά. Και κάποιες σοκολάτες. Γι' αυτό δε μπορώ να βρω από τι αιτία προκλήθηκε», τόνισε.

Παράλληλα, είπε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στο μαγαζί του, στο οποίο γίνονται συχνά έλεγχοι. Μάλιστα, υποστηρίζει πως τα υλικά για το τραπέζι της βάπτισης τα προμηθεύτηκε από ανθρώπους που συνεργάζεται πολλά χρόνια.

Την ίδια ώρα, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας αποφάσισε την προσωρινή σφράγιση του καταστήματος, μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί. Στην περιοχή έχει φτάσει κλιμάκιο του ΕΦΕΤ, του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους τμήματος υγείας της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας.