Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο Ηλίας Μόσιαλος..



Με ομόφωνη Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εγκρίθηκε η πρόταση του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας για την αναγόρευση του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου ως Επίτιμου Διδάκτορά του.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Παναγιώτης Καλδής ανέφερε ότι αποτελεί μια από τις ιδιαίτερα ευχάριστες ακαδημαϊκές στιγμές για το Ίδρυμα, αφού ο Ηλίας Μόσιαλος είναι εξέχουσα διεθνής προσωπικότητα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και της Πολιτικής Υγείας και συνεχώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επίσης, τόνισε ότι, η ένταξη του Ηλία Μόσιαλου στο δυναμικό του ΠΑΔΑ, μέσα από τη συγκεκριμένη τιμητική διάκριση καταδεικνύει την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις προοπτικές του Ιδρύματος. Ακόμη, εξήρε την επιστημονική προσφορά του Ηλία Μόσιαλου από την άμισθη θέση ως κεντρικού εκπροσώπου της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ Καθηγητής Γιώργος Ντουνιάς αναφέρθηκε στο πλούσιο ακαδημαϊκό έργο του, τονίζοντας τα ακόλουθα:

Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, κάτοχος της έδρας Brian-Abel Smith, και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας (Department of Health Policy) του London School of Economics and Political Science (LSE). Είναι επίσης Διευθυντής του LSE Health, του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου του LSE, στο οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 60 ερευνητές στα πεδία των οικονομικών και της πολιτικής υγείας. Επιπρόσθετα, είναι Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London ((Department of Cancer and Surgery) και συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.