Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επίθεση με βιτριόλι: Αποφασισμένη να μιλήσει η 35χρονη για την επίθεση που έκανε



Απαντήσεις για την αποτρόπαιη πράξη της αναμένεται να δώσει εντός των επόμενων ημερών η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Από τον περασμένο Μάιο, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό που σόκαρε το πανελλήνιο, η κατηγορούμενη έχει κρατήσει κλειστό το στόμα της όσον αφορά τους λόγους που την ώθησαν να καταστρέψει τη ζωή μιας νέας κοπέλας. Και όχι μόνο. Σύμφωνα με όσα λέει στη Realnews ο νομικός της παραστάτης, Απόστολος Λύτρας, φαίνεται να μην της αρκούσε το ότι τη «σημάδεψε», αλλά να επεδίωκε, αναζητώντας κάθε μέσο, και τον θάνατό της. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η κατηγορούμενη, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα και αφού δεν κατάφερε να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας, αναζητούσε τρόπο να εισέλθει στο νοσοκομείο και να τη δολοφονήσει. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι αναζητούσε στο διαδίκτυο υγρό το οποίο, αν χορηγηθεί, να είναι θανατηφόρο και μη ανιχνεύσιμο. Μένει να δούμε αν τα ανωτέρω θα εισφέρουν στην ανάκριση».

Εξι μήνες μετά, όπως δηλώνει στην «R» ο συνήγορος της 35χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να δώσει και τη δική της εκδοχή για όλα όσα της αποδίδονται. Και, κυρίως, για το κίνητρο, αφού, βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας που είχε «στοιχειώσει» το μυαλό της δράστιδος και πιθανολογείται ότι αποτελούσε το μήλον της Εριδος δεν είχε στην πραγματικότητα καμία σχέση με την Ιωάννα. «Η εντολέας μου, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και την εκφρασθείσα βούλησή της, θα ζητήσει με τη νέα χρονιά να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία και να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, καθώς και στις ερωτήσεις της κυρίας ανακρίτριας. Οφείλω να επισημάνω ότι όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με στοιχεία της δικογραφίας αποτελούν στην πλειοψηφία τους σενάρια, στα οποία, μάλιστα, δίδονται αυθαίρετες ερμηνείες, με προφανή σκοπό τη δημιουργία περαιτέρω δυσμενών εντυπώσεων για την κατηγορούμενη και την επιβάρυνση της θέσης της. Θα συνιστούσα νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση σε όλους τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ωσότου ολοκληρωθεί η κυρία ανάκριση. Αλλά, και μετά το πέρας αυτής, το μόνο αρμόδιο να αποδώσει τον προσήκοντα νομικό χαρακτηρισμό στα πραγματικά περιστατικά αυτής της δικογραφίας είναι το δικαστικό συμβούλιο. Τέλος, θεωρώ ότι η επικείμενη απολογία της εντολέως μου θα διευκρινίσει τα πραγματικά περιστατικά και θα δώσει απαντήσεις στην όλη της παρουσία σε αυτήν την υπόθεση και φυσικά και στα ερωτήματα για το υπό διερεύνηση κίνητρο της πράξης».