Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: Η ενδυματολογική επιρροή του πρωθυπουργού στους επιχειρηματίες



Τη... συνήθεια του Αλέξη Τσίπρα να μην φορά γραβάτα υιοθέτησαν πολλοί από τους ομογενείς επιχειρηματίες με τους οποίους συναντήθηκε στο Σικάγο.

Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές οι περισσότεροι που έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι δεν φορούσαν γραβάτες, όπως φυσικά και ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ομοίως και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν φορούσε επίσης γραβάτα.

Πιστοί στην ενδυματολογική τους συνήθεια πάντως έφεραν το επίσημο «αξεσουάρ» οι περισσότεροι υπουργοί που συνόδευαν τον Αλέξη Τσίπρα: Γραβατοφορεμένοι ήταν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Ποιοι ομογενείς συμμετείχαν

Στο δείπνο συμμετείχαν οι: Έντι Ζεμενίδης (εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και εκ των οργανωτών της συνάντησης μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Ιλινόις, Αλέξη Γιαννούλια), Ανθος Χρυσάνθου (tech startup translate.com), Richard Driehaus (Driehaus Capital), Martin Cabrera (Cabrera Capital), Μαρία Πάππας (γενική οικονομική ελεγκτής της Κομητείας Κουκ), Μary Barnicle (United Airlines), Michael Marks (γενικός διευθυντής της Cushman and Wakefield), Aaron Rice (Baker McKenzie), Τεντ Διαμαντίδης (Diamond Importers), Kevin Johnson (Glidepath Solutions president, Clean Capital Board), Δημήτρης Ηλιόπουλος (γενικός διευθυντής της RMB Capital) και Ηλία Μπούφης (Driehaus Private Equity).

Το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας παρακάθισε σε δείπνο με επιχειρηματίες που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος της Calamos Investments, Τζον Κάλαμος, του οποίου η εταιρεία εξαγόρασε πρόσφατα την «Εθνική Ασφαλιστική»

Στο χθεσινό δείπνο αποτυπώθηκε θετικό κλίμα απέναντι στα δεδομένα που παρουσίασαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συνθέτουν την κυβερνητική αποστολή και αυξημένο ενδιαφέρον ως προς την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα.
Το κλίμα που φέρεται να χαρακτήρισε τη συνάντηση θα μπορούσε να αποδοθεί με τη φράση "Greek comeback" που χρησιμοποίησαν αρκετοί συμμετέχοντες και την οποία χρησιμοποίησε στο τέλος της συζήτησης και ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, την προσήλωση της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων. «Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση, αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτή», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε δε ότι «η Ομογένεια είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος με τις ΗΠΑ και ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας