Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

12 °C

Σήμερα, 22. Ιανουαρίου 2021

Επιχείρησαν να ληστέψουν κατάστημα στην Καβάλα με «κουμπούρι» του 1821Με την απειλή όπλου-ρέπλικας του 19ου αιώνα και με χρήση σωματικής βίας, δύο άτομα, ηλικίας 35 και 36 ετών, επιχείρησαν να ληστέψουν ένα κατάστημα στην Καβάλα. Ωστόσο, συνελήφθησαν (βραδινές ώρες της Παρασκευής προς Σάββατο) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και κλοπή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα στην Καβάλα, όπου με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, απαίτησαν από τον 62χρονο ιδιοκτήτη τις εισπράξεις του καταστήματος. Εκείνος αντέδρασε και οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους, διαφεύγοντας χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες, σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού. Στο σημείο εντοπισμού τους βρέθηκαν ένα όπλο (αντίγραφο των πιστολιών που χρησιμοποιήθηκαν στην Επανάσταση του 1821) και ένα ζευγάρι γάντια, τα οποία οι δράστες πέταξαν μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας προέκυψε επίσης ότι κατά τη διάπραξη της απόπειρας ληστείας χρησιμοποίησαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει την Παρασκευή (5/4) το μεσημέρι από την πόλη της Καβάλας. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το δίκυκλο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Συνολικά κατασχέθηκαν ένα όπλο (ρέπλικα), ένα ζευγάρι γάντια και ένα περιλαίμιο. Ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.