Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Επεισόδια και σήμερα στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας από αντιεξουσιαστές (Φωτό)



Μία ημέρα μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ στην περιοχή των προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας νέες φωτογραφίες απεικονίζουν αντεξουσιαστές να βρίσκονται επάνω σε ταράτσες των προσφυγικών και να προκαλούν αναταραχή. 

Ειδικότερα, ένταση μικρής έκτασης επικρατεί από το πρωί στην περιοχή των προσφυγικών στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας  καθώς ομάδα  αντιεξουσιαστών έχει ανέβει στις ταράτσες των ιστορικών κτιρίων και ρίχνει αντικείμενα στον προθάλαμο των δικαστηρίων επί της οδού Δέγλερη που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αυτήν την ώρα επικρατεί σχετική ηρεμία με τους αντιεξουσιαστές κατά διαστήματα να φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα ενώ έχουν στήσει και μια μικροφωνική από την οποία παίζουν διάφορα τραγούδια.

Στα δυο σημεία της οδού Δέγλερη υπάρχει αστυνομική παρουσία καθώς και στον προθάλαμο των δικαστηρίων για την αποφυγή επεισοδίων.

Τα επεισόδια χθες ξεκίνησαν όταν μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής πέρασε από το σημείο για να φτάσει στο κτήριο του Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ακολούθησε πετροπόλεμος αντιεξουσιαστών που πραγματοποιούσαν περιφρούρηση σε κτήρια των προσφυγικών που έχουν καταληφθεί με άνδρες των ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν βόμβες κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς.

Η δίκη διεκόπη σήμερα,  καθώς έξω από την αίθουσα σημειώθηκε ένταση μεταξύ μελών αντιφασιστικών οργανώσεων και μελών της Χρυσής Αυγής. 

Η δίκη ωστόσο, αυτή την ώρα, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι, συνεχίζεται πλέον κανονικά. 

Αστυνομικοί μηνύουν την ηγεσία τους: Μας θέσατε σε κίνδυνο στην Αλεξάνδρας

Εν τω μεταξύ, μήνυση εναντίον της ηγεσίας του Σώματος για έκθεση των αστυνομικών σε κίνδυνο πρόκειται να καταθέσουν σήμερα ή το αργότερο αύριο οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια γύρω από το Εφετείο και τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. 

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», καταγγέλλουν ότι η ηγεσία της ΓΑΔΑ δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς των ΜΑΤ να επέμβουν για να απομακρύνουν τους ταραξίες, παρότι επί τρεις ώρες οι αντιεξουσιαστές που είχαν βρει καταφύγιο στις ταράτσες των πολυκατοικιών εξαπέλυαν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών. Το αποτέλεσμα ήταν τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ να υποστούν κατάγματα από αντικείμενα που δέχθηκαν, ενώ δύο ακόμη άνδρες με πολιτικά από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας έγιναν αντιληπτοί τη στιγμή που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το σημείο με μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκαν από τους διαδηλωτές.