Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα στους δυο συλληφθέντες



Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας στους δυο συλληφθέντες  για συμμετοχή στην  τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», αλλά και κατά δύο ακόμα προσώπων που αναζητά η αστυνομία.

Οι προαναφερθέντες κατηγορούνται  μεταξύ άλλων  για  τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ' εξακολούθηση, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και  διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.
Στην ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν εκ νέου οι  δυο από τους τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή στην  τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», καθώς ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν. 

Οι δύο άνδρες την Τρίτη καλούνται να απολογηθούν στον ανακριτή για βαρύτατες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:

-των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ' εξακολούθηση 
-της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και
-της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων
 
Όσον αφορά τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα, κατηγορούνται για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή και προμήθειας και κατοχή ναρκωτικών.

 Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

Εν τω μεταξύ στη ΓΑΔΑ παραμένει η 39χρονη γυναίκα που έχει συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων και είναι  σύντροφος του ενός εκ των δυο ατόμων που αναζήτα η αστυνομία . 

Πρόκειται για έναν 46χρονο ο οποίος ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, που εκκενώθηκε από την Αστυνομία, τον Αυγουστο. 

Μάλιστα υπάρχει γενετικό υλικό που τον τοποθετεί στη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Χολαργό,  στα τέλη Οκτώβριου , καθώς εκπυρσοκρότησε το όπλο του σύνεργου του και ο 46χρονος τραυματίσθηκε στο πόδι. 

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας, όπου τους ανέμεναν αρκετοί φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι κατά την προσαγωγή φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. 

Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά κατά των δημοσιογράφων που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.