Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ένταση στο Δημαρχείο Καρδίτσας - Κατά της δημιουργίας αιολικών πάρκων οι πολίτες



Στην είσοδο του Δημαρχείου Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν από το πρωί της Πέμτπης πολλές δεκάδες πολίτες που εναντιώνονται στην δημιουργία αιολικών πάρκων στα Άγραφα.

Στόχος τους να μην επιτρέψουν να ληφθεί σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 12:30 το μεσημέρι, κάτι που δεν συνέβη τελικά, λόγω έλλειψης απαρτίας. Γύρω στις 13:40 υπεγράφη πρωτόκολλο ματαίωσης και η συνεδρίαση θα ορισθεί εκ νέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditdsaLive.Net, εντός του κτιρίου βρίσκονταν μόνο τέσσερις σύμβουλοι μέλη της επιτροπής, όλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον ακόμη ενός προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν καταφέρει να εμποδίσουν την είσοδο στο κτίριο οπότε η κατάσταση παρέμενε στάσιμη, μέχρι την ανακοίνωση της ματαίωσης. Στη συνέχεια, οι πολίτες αποχώρησαν και συνέχισαν με πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.

Στη 1 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρούσα σύνθεση, κάτι που δεν έγινε, με συνέπεια να αποφασιστεί, και σε αυτήτην περίπτωση, ματαίωση.

Ένταση και μικροεπεισόδια

Εν τω μεταξύ, στην είσοδο του κτιρίου και συγκεκριμένα στον προθάλαμο, βρέθηκε μικρή αστυνομική δύναμη η οποία είχε εντολή να μην επιτρέψει την είσοδο των διαμαρτυρομένων στο κτίριο.

 

Λίγο μετά τις 12 πολίτες προσπάθησαν να εισέλθουν και υπήρξαν στιγμές έντασης στην προσπάθεια των μεν να μην το επιτρέψουν και των δε να το επιτύχουν. Μάλιστα έγινε και χρήση καπνογόνου ή κρότου λάμψης, που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους παρευρισκόμενους, κάποιοι εκ των οποίων αντέδρασαν εκτοξεύοντας πέτρες και καφέδες κυρίως προς τα παράθυρα του κτιρίου.

Διαμαρτυρία φορέων και πολιτών για τα αιολικά στα Άγραφα έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας

Η κατάσταση πάντως εκτονώθηκε γρήγορα.