Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ένταση μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στα Εξάρχεια: Στην πλατεία τα ΜΑΤ – 16 συλλήψεις



Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας. Προηγήθηκε ειρηνική πορεία για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αυτή την ώρα δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πλατεία Εξαρχείων. Να σημειωθεί πως νεαροί πετούν ανά διαστήματα πέτρες κατά αστυνομικών που τους απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών

.

Να σημειώσουμε πως η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει στη σύλληψη 16 ατόμων.

 

Μολότοφ και χημικά στην Θεσσαλονίκη

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 46η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, ομάδα αγνώστων έριξε βόμβες μολότοφ στην οδό Αρριανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, από τη φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ.

Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κάτοικοι της περιοχής, με λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά. 

Όπως μεταδίδει το Thessnews.gr, οι κάτοικοι για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που έσπευσαν άμεσα στο σημείο έριχναν νερό από τα μπαλκόνια ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά.

Μολότοφ, ένταση και προσαγωγές στην Πάτρα

Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν περίπου στις 8:00 το βράδυ, όταν κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, οι κουκουλοφόροι που συμμετείχαν σε μία από τις δύο πορείες που διοργανώθηκαν για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία ξεκίνησε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους απορριμμάτων.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών.