Κυριακή 09 Μαΐου 2021 -
Μερική συννεφιά

17 °C

Σήμερα, 9. Μαΐου 2021

'Eμμεσα «καρφιά» Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τον ΤσιόδραΣαφείς αν και έμμεσες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτοτάκης, με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις που εξαπέλυσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε «να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. Γιατί αν αμφισβητήσουμε την επάρκειά τους ή, ακόμα χειρότερα, αρχίσουμε να τους κατηγορούμε ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι».

«Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους «ψεκασμένους». Αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια. Η θεμιτή πολιτική κριτική ας περιοριστεί, λοιπόν, στους πολιτικούς. Εξάλλου, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη των αποφάσεών μου. Δεν κρύφτηκα στα δύσκολα, δεν θα το κάνω τώρα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων από όλους και από τον καθένα ξεχωριστά», είπε και συνέχισε:

«Η Πολιτεία σήμερα παρουσιάζει το σχέδιό της με στόχο να μείνουμε υγιείς, μέχρι το εμβόλιο να σημάνει το ξημέρωμα μιας νέας, φωτεινής πραγματικότητας. Η στιγμή εκείνη πρέπει να μας βρει όρθιους και ενωμένους. Έτοιμους να ξεπεράσουμε κι αυτή την εθνική δοκιμασία, όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε. Το μπορούμε και θα το κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει πυρά κατά του κ. Τσιόδρα με αφορμή τα όσα είπε για την αδυναμία της πολιτείας να αυξήσει τη χρηματοδότηση στα μέσα μεταφοράς εν μέσω πανδημίας.

πηγη newpost.gr