Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Έλληνες στρατιωτικοί: Βαρύ το κλίμα στο επισκεπτήριο - Η Αθήνα τα σκληρύνει τη θέση της



Βαρύ το κλίμα στο σημερινό επισκεπτήριο μετά και την απόρριψη της προσφυγής από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Κατά πληροφορίες οι δυο στρατιωτικοί μας ενημερώθηκαν για την δικαστική εξέλιξη αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Αντίστοιχη καθυστέρηση είχε σημειωθεί στην ενημέρωση τους και για την απόφαση επι του πρώτου αιτήματος. Πάντως τα δυο στελέχη του στρατού ξηράς διατηρούν την ψυχραιμία τους ενώ παραμένει υψηλό το ηθικό τους.

Σε κάθε περίπτωση από τα πιο επίσημα κυβερνητικά χείλη κατέστη σαφές σήμερα ότι η Αθήνα θα σκληρύνει την γραμμή της έναντι της Άγκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ενταθούν αλλά και να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα.

Τζανακόπουλος: Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί

Aξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα ( 30.3.2018), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος, δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να ξεκαθαρίσε για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί. Συγκεκριμένα είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα, για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργείας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και σε μια σχέση καλής γειτονίας με τους Τούρκους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Aκόμα, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα και τόνισε πως «είναι σαφής η ομόθυμη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ και είναι επίσης αποφασιστικό το μήνυμα ότι αυτές οι προκλήσεις οφείλουν άμεσα να τερματιστούν».

Πηγή κειμένου: 

onalert