Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ελεύθεροι οι Ελληνες φωτορεπόρτερ που συνελήφθησαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ



Οι δώδεκα Έλληνες (φωτορεπόρτερ και μέλη ΜΚΟ) ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν, από την Ειδομένη, στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόνι που είναι δίπλα από τη Γευγελή και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής. Έγινε διαδικασία ταυτοποίησης και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ ζητούσαν από κάθεσ φωτορεπόρτερ περίπου 250 ευρώ προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Οι φωτορεπόρτερ που συνελήφθησαν ήταν περίπου 30 και ανάμεσά τους τουλάχιστον πέντε Έλληνες οι: Δημήτρης Τοσίδης, Γιάννης Λιάκος, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Γιάννης Κολεσίδης και Μάριος Κατσής.

Ενας από αυτούς, ο Γιάννης Κολεσίδης- φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ/ΜΠΕ- ανέφερε ότι εκείνος και οι συνάδελφοί του ακολουθούσαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης.

Οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν. «Ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας περικύκλωσαν δυνάμεις του στρατού της ΠΓΔΜ», είπε.