Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εκτέλεση στη Βάρη: Το μοιραίο λάθος που «πλήρωσαν» οι Μαυροβούνιοι..



Μοιραίο λάθος αποδείχτηκε όπως φαίνεται η επιλογή των δύο υψηλόβαθμων Μαυροβούνιων μαφιόζων, η απόφαση να αποκτήσουν «στέκι».

Οι ταβέρνα στην Βάρη τους άρεσε ιδιαίτερα και είχαν γίνει τακτικοί θαμώνες. Ενώ λοιπόν ήταν πολύ προσεκτικοί και φρόντιζαν να μην τραβούν τα βλέμματα με την κρυφή ζωή τους στην Αθήνα και να μην δίνουν στίγμα, έκαναν το λάθος να αποκτήσουν έναν αγαπημένο χώρο που πήγαιναν συχνά για φαγητό.

Όπως αναφέρει το news247 έτσι εντοπίστηκαν από μέλη της αντίπαλης, όπως όλα δείχνουν, μαφιόζικης οργάνωσης στην χώρα τους, με αποτέλεσμα να αποσταλούν οι τέσσερις εκτελεστές και να τους δολοφονήσουν εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια των παιδιών, των συζύγων τους και δεκάδων άλλων αθώων πολιτών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην ταβέρνα με τις οικογένειές τους.

Οι δύο άντρες βρίσκονταν από τον περασμένο Αύγουστο στην Ελλάδα και τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Καθώς ήταν διεθνώς διωκόμενοι, βρίσκονταν στην χώρα μας με πλαστά στοιχεία, μόνοι τους και εδώ και περίπου έναν μήνα τους είχαν επισκεφτεί οι γυναίκες τους και τα δύο παιδιά τους.

Στο συγκεκριμένο σημείο έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια και έτσι σύμφωνα με τις καταθέσεις των συζύγων τους άλλαξαν δύο φορές διαμερίσματα που έμεναν μαζί τους, χωρίς όμως εκείνες να μπορούν να προσδιορίσουν που ακριβώς βρίσκονταν αυτά, αφού δεν γνωρίζουν την πόλη ενώ σίγουρα δεν ήταν κοντά σε θάλασσα. Πιθανόν μάλιστα οι δύο αυτοί χώροι μισθώθηκαν μέσω Airbnb, αλλά και αυτό είναι μέρος της έρευνας που μένει να διαπιστωθεί από τις Αρχές.

Στην Ελληνική Αστυνομία δεν προκύπτει μέχρι τώρα κάποιο στοιχείο που να τους συνδέει με το εγχώριο έγκλημα ή με περιπτώσεις ομοεθνών τους από το παρελθόν και σε αυτή την χρονική στιγμή τουλάχιστον οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, θεωρούν πως εδώ απλά είχαν βρει καταφύγιο από διωκτικές Αρχές και από την αντίπαλη μαφιόζικη οργάνωση, με την οποία στο παρελθόν όμως αποτελούσαν μία ενοποιημένη μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

Αυτή στη συνέχεια διαχωρίστηκε στις οργανώσεις «Σκάλιαρι» που ανήκαν οι δύο άντρες και «Καβάτσκι» με ένα πόλεμο μεταξύ τους που έχει αφήσει δεκάδες νεκρούς και ενδεχομένως σε αυτό τον πόλεμο βρίσκονται και οι απαντήσεις για τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει αποτυπώματα και ίχνη γενετικών υλικών από την ταβέρνα που αναλύονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, ωστόσο λόγω του ότι ήταν δημόσιος χώρος υπάρχει πλήθος ευρημάτων και προσπαθούν μέσω του εσωτερικού κλειστού κυκλώματος της ταβέρνας να τσεκάρουν σημεία που τυχόν ακούμπησαν οι δράστες και πέρασαν ώστε να αποκλείσουν τυχόν ίχνη από άλλα σημεία.

Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε στην ταβέρνα και της σύγχυσης που προκάλεσε στους αυτόπτες μάρτυρες, είναι ότι άλλοι καταθέτουν πως οι δράστες φορούσαν γάντια, άλλοι πως δεν είχαν και ένας έφτασε να κάνει λόγο για συμπλοκή στην κατάθεσή του στις Αρχές, ενώ δεν αντήλλαξαν ούτε μία κουβέντα εκτελεστές και θύματα και όλα εκτυλίχθηκαν εν μέσω καταιγισμού πυρών και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έως και την διαφυγή τους με ένα μαύρο τζιπ που είχαν αφήσει σε έναν δρόμο λίγο πιο πάνω.