Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα



Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και λαμβάνει ήδη αντιική αγωγή ενώ τα συγγενικά της πρόσωπα έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος.

Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες πρσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στο Αττικόν - Εξετάζεται περιστατικό στο Λαϊκό

Αρνητικό ήταν αντίθετα το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Προκειται για τον 57χρονο άνδρα απο τον Πειραιά που εισηχθη την Τρίτη με συμπτώματα λοιμωξης απο κορωνοιο, με επικρατεστερο τον πυρετο.

Ο άνδρας είχε επιστρεψει από ταξίδι στην Ιταλία, επισκεπτόμενος εμπορική έκθεση στο Μιλάνο, και μετα απο συντομη παραμονη στο σπιτι του, παρουσίασε υψηλό πυρετο. Διεκομισθη με το ΕΚΑΒ χθες στο νοσοκομείο, ελήφθη γενετικο υλικο που απεσταλη στο Ινστιτούτο Παστερ.

Ο 57χρονος νοσηλεύεται ήδη σε θάλαμο αρνητικης πίεσης με καλή κλινική εικόνα και του χορηγείται ήδη η ενδεδειγμενη αγωγή ενώ οι οικείοι του είχαν τεθεί προληπτικά σε κατ' οικον περιορισμό.

Εν τω μεταξύ στο «Λαϊκό» νοσοκομείο έχει εισαχθή ένα ακόμα υπόπτο κρούσμα και ελέγχεται το ληφθέν γενετικό υλικό από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το απόγευμα.