Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εκπληκτικές εικόνες στην Πάρνηθα: «Πνιγμένη» στην ομίχλη. Το Πάρκο των Ψυχών και τα ελάφια



Ιδανικό σκηνικό για γυρίσματα ταινίας θρίλερ δημιούργησε η ομίχλη στην Πάρνηθα.

Οι εικόνες από το απόκοσμο τοπίο στην Πάρνηθα, τις οποίες τράβηξε ο φωτογράφος της Eurokinissi, Μάρκος Χουζούρης, εντυπωσιάζουν.

Εκτός από το απόκοσμο τοπίο που δημιούργησε η ομίχλη, άκρως εντυπωσιακά είναι και τα ελάφια που εντόπισε ο φωτογραφικός φακός μέσα στο πάρκο των ψυχών, απέναντι από το Σανατόρειο.

Μέσα από την ομίχλη αχνοφαίνεται και το καταφύγιο Μπάφι στην κορυφή του βουνού, ενώ το απόκοσμο τοπίο συμπληρώνει το ξενοδοχείο Κυκλάμινα που κάηκε στην μεγάλη φωτιά του 2007.

 

Μερικά πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Πάρνηθα

Η Πάρνηθα (παλαιότερα Πάρνης) είναι βουνό της Αττικής, βόρεια της Αθήνας, με συνολική έκταση 300 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα και ψηλότερη κορυφή την Καραμπόλα (1.413 m).

Καλύπτεται από πεύκα στα χαμηλότερα και από έλατα στα υψηλότερα σημεία της.

Η Πάρνηθα έχει ανακηρυχθεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ένα σημαντικό της τμήμα απαρτίζει τον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 1961.

Έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά (SPA) και έχει ανακηρυχθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (25638/1269 απ. Υπ. Γεωργίας), ενώ μετά την πυρκαγιά του 2007 καθορίστηκαν περιοχές προστασίας με Προεδρικό Διάταγμα.

Από τον τοπικό πληθυσμό η Πάρνηθα αποκαλούταν στο παρελθόν και Οζιά, ονομασία άγνωστης ετυμολογίας και προέλευσης σήμερα.