Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

16 °C

Σήμερα, 9. Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά να αποσυρθούν οι βασικοί υποψήφιοι για να κατέβει ο ίδιοςΣε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε συναντήσεις με τους 6 υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος.Από τη στιγμή της χθεσινής ανακοίνωσης και μετά φούντωσαν τα σενάρια για το τι προτίθεται να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, με ανθρώπους του περιβάλλοντός του να τον πιέζουν εδώ και καιρό να είναι υποψήφιος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, θέτει ως προϋπόθεση για να κατέβει την... απόσυρση των βασικών υποψηφίων, δηλαδή του Νίκου Ανδρουλάκη, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Χάρη Καστανίδη, των υποψηφίων δηλαδή, που ήταν στην κούρσα πριν αποσυρθεί η Φώφη Γεννηματά (στη συνέχεια προστέθηκαν και οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης).

Η λογική του κ. Παπανδρέου είναι ότι με έναν υποψήφιο και χωρίς διαμάχες θα δοθεί εικόνα ενότητας του χώρου, την οποία ο ίδιος θέλει να εκφράσει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NEWS 24/7, οι Ανδρουλάκης, Λοβέρδος και Καστανίδης δεν συζητούν καν αυτό το ενδεχόμενο, αρνούνται την πρόταση Παπανδρέου και θα διεκδικήσουν κανονικά την ηγεσία του κόμματος.

Ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος σε δήλωσή του κατέταξε στους "πρώην" τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι "όπως η πρόεδρος δήλωσε ότι εγγυάται ενότητα και θα διασφαλίσει τις διαδικασίες το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι πρώην πρόεδροι της παράταξης".Στα "στρατόπεδα" Ανδρουλάκη και Καστανίδη, η κίνηση Παπανδρέου προκάλεσε σκωπτικά σχόλια και εκνευρισμό.

Διχασμός αντι για ενότητα

Έτσι, η πρωτοβουλία Παπανδρέου, όποιοι και αν ήταν οι στόχοι του πρώην πρωθυπουργού, έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα εντός του Κινήματος Αλλαγής, με τους υποψήφιους να θεωρούν unfair την προσπάθεια του να πλασαριστεί ως υπερ-τασικός και ενωτικός, την ώρα που μάλλον το ήδη "μικρό χωριό" βυθίζεται ξανά στην εσωστρέφεια.

Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει και το όνομα Παπανδρέου ίσως δεν αρκεί πλέον για να αποσυρθούν έτσι απλά οι υπόλοιποι υποψήφιοι.