Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έκλεψαν καύσιμα από την Πολεμική Αεροπορία αλλά δεν πρόλαβαν να τα πουλήσουν..



Υπόθεση από τα παλιά, θυμίζει σύμφωνα με το lamiareport.gr η αποκάλυψη κλοπής καυσίμων από υπόγειο αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας σε περιοχή της Πύλης Βοιωτίας.

Όπως αναγράφει χαρακτηριστικά, στο παρελθόν είχαν αποκαλυφθεί και πάλι περιπτώσεις κλοπής καυσίμων και μάλιστα είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος των δραστών που είχαν συλληφθεί.

Αυτή τη φορά οι δράστες δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, ενώ όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν πρόλαβαν να απομακρύνουν τα καύσιμα από το σημείο που τα είχαν προσωρινά αποθηκεύσει.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασικό χώρο ένα φορτηγό έμφορτο με δεξαμενή που περιείχε κηροζίνη, την οποία οι άγνωστοι δράστες είχαν κλέψει με ειδική συνδεσμολογία, με βάνες και σωλήνες, από τον υπόγειο αγωγό.

Το συγκεκριμένο καύσιμο που χρησιμοποιείται για τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, με κατάλληλη πρόσμιξη κοινού πετρελαίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης (diesel).

Την κλοπή του καυσίμου παρατήρησε και κατήγγειλε ο Διοικητής της Μονάδας στην Αλίαρτο το μεσημέρι της Τρίτης (1/12), ενώ την προανάκριση ανέλαβε το ΑΤ Τανάγρας