Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 -

Εκδίδεται ο φυλακισμένος πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού - Τηλεφώνημα Τσαβούσογλου στον ΔένδιαΤηελφώνημα δέχτηκε νωρίτερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών: «τον ενημέρωσε για τη θετική έκβαση του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση στην Ελλάδα Έλληνα πολίτη, πατέρα ενός από τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για τη θετική και άμεση απάντηση της Τουρκίας. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης», προστίθεται στην ανάρτηση.


Ο πατέρας του μηχανοδηγού εξέτιε ποινή σε τουρκική φυλακή.

Nα σημειωθεί πως χθες, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είχε τονισθεί πως

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχουν αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για τη μεταφορά στην Ελλάδα του πατέρα του άτυχου μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η διαδικασία αυτή προχωρά με ταχύτατο ρυθμό προκειμένου να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα».