Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Είχαν δεν είχαν το κατάφεραν: Σε hotspot έχει μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά! - Πάνω από 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες



Ασφυκτική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς συνεχώς καταφτάνουν κατά εκατοντάδες νέοι πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στους χώρους του ΟΛΠ, στις παλιές αποθήκες αλλά και στον υπαίθριο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από τις σκηνές που στήνουν όσοι πλέον δεν χωράν στους κλειστούς χώρους βρίσκονται περίπου 4.000 άτομα.

Τελευταία προσθήκη οι 312 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Λέρο που προστέθηκαν στους 3.680 που είχε μετρήσει το Λιμενικό το πρωί της Κυριακής.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απέφυγε την Κυριακή να απαντήσει σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη αρκούμενος μόνο στο να πλέξει το εγκώμιο σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους εθελοντές σε μια έμμεση παραδοχή της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού που έχει αφήσει στο έλεος της τύχης και της κοινωνίας τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.