Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Έφτασαν τα ξημερώματα στην Κω οι περίπου 400 λαθρομετανάστες από την Τουρκία..



Τα ξημερώματα έφτασαν στην Κω οι μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης!

Το φορτηγό πλοίο βρισκόταν έξω από την Κω (κοντά στην Καρδάμαινα) από το απόγευμα του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες αγκυροβόλησε στην Κω ( η αποβίβασή τους πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ζώνης Σένγκεν στο λιμάνι της Κω), όπου μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αρχών οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο KYT στο Πυλί! Οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί και Πακιστανοί.

 Οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν την επιστροφή του πλοίου σε τουρκικό λιμάνι, κάτι το οποίο αρνήθηκε η Τουρκία. Να σημειώσουμε ότι το σκάφος φέρει τουρκική σημαία, ενώ είχε ξεκινήσει από την Τουρκία.

 

 

Τι δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

«Η Τουρκία δεν δέχεται την επιστροφή πλοίου τουρκικής σημαίας που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής. Συνηθίζει να συμπεριφέρεται σαν πειρατής στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή 400 ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα». «Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις χθες δήλωνε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς, να κάνει το αυτονόητο, να επαναφέρει τη χώρα στην υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας».