Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΕΔΕ σε 10 πυροσβέστες για αναρτήσεις στα social media… που αφορούσαν τον Καμμένο!



Περίπου 10 Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις έχει ξεκινήσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος για πυροσβέστες σχετικά με τα όσα έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, ζήτησε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να ερευνήσει όσα έγραψαν πυροσβέστες, καθώς είχαν γίνει αναφορές τόσο για σχόλια κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, όσο και κατά των κυβερνητικών στελεχών και των χειρισμών που έγιναν στις καταστροφικές φωτιές στο Μάτι. Μετά από έλεγχο των καταγγελιών του υπουργείου, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ για περίπου 10 πυροσβέστες και όσα δημόσια έγραψαν.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές του Σώματος, πρώτη φορά γίνονται ΕΔΕ για αναρτήσεις πυροσβεστών οι οποίοι καταφέρθηκαν κατά της κυβέρνησης (!), ενώ σχολίασαν στον «Ε.Τ.» πως αντί το Αρχηγείο να προσπαθεί να επιλύσει τα χρόνια και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, ασχολείται με σχόλια στα social media.

Ποινή…

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει και η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με την οποίαεπιβλήθηκε ποινή στον πυροσβέστη που ανήρτησε στις 25 Ιουνίου ένα συγκινητικό μήνυμα για όσα βίωσε στο Μάτι, μαζί με μία φωτογραφία του δείχνοντάς τον εμφανώς καταβεβλημένο και βουρκωμένο. Η ανάρτηση αυτή είχε κάνει τότε το γύρο του Διαδικτύου, με χιλιάδες χρήστες να προσωποποιούν στο πρόσωπο του πυροσβέστη από το Κιλκίς την ηρωική αυτοθυσία χιλιάδων συναδέλφων του πυροσβεστών που συνέδραμαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης εκείνης της περιόδου. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος είχε αντίθετη άποψη, κρίνοντας τον πυροσβέστη πειθαρχικά ελεγκτέο και επιβάλλοντάς του κόψιμο το 1/11 του μισθού του, δηλαδή 100 ευρώ, επειδή εξέφρασε τη θλίψη του δημόσια.

Η συγκινητική ανάρτησή του, η οποία του στέρησε τώρα 100 ευρώ, ήταν η εξής:

«Μάτι Αττικής 23-25 Ιουλίου 2018. Αυτήν την ώρα είμαι στο υπηρεσιακό λεωφορείο και επιστρέφω στην οικογένεια και το σπίτι μου. Θα δω ξανά την κόρη και τη γυναίκα μου. Θα τους αγκαλιάσω όπως ποτέ ξανά…Θα κάνω ένα μπάνιο και θα προσποιηθώ πως επιστρέφω σιγά σιγά στη ρουτίνα μου… Δεν είναι τίποτα ίδιο όμως… Δεν το εξηγείς ούτε με λόγια ούτε με φωτογραφίες… Αλλωστε πώς να εξηγήσεις κάτι που ούτε εσύ το έχεις χωνέψει;;; Πόση λύπη κ τραγωδία να χωρέσει σε λίγα στρέμματα…; Πόσες ψυχούλες χαμένες… Αδικα και γρήγορα… Πόσες περιουσίες στάχτη… -Είστε όλοι καλά; ρωτούσα ανθρώπους που έβρισκα στο δρόμο να μαζεύουν ό,τι τους έχει απομείνει… -Πώς να είμαστε καλά αγόρι μου; η πιο συνηθισμένη απάντηση… Πώς να είναι οι άνθρωποι καλά ρε μ… όταν έχασαν συγγενείς, φίλους, γείτονες, περιουσία κ ελπίδα;;; -Τουλάχιστον είστε ζωντανοί… προσπαθούσα να τους ηρεμήσω… Μάταια πολλές φορές… Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω όλο αυτό, δεν μπορώ να το περιγράψω και δεν ξέρω εάν χρειάζεται… Να μην ξεχάσω… Δεν γίνεται να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για βοήθεια. Πόσοι μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό και φαγητό… Αν χρειαζόμαστε το οτιδήποτε… Και ακόμα πηγαίνουν. Και θα συνεχίσουν. Υπέροχοι, απλοί άνθρωποι, χωρίς όνομα, χωρίς αντάλλαγμα δίνουν ελπίδα και βοήθεια, απλόχερα. Μια ομορφιά μέσα στη φρίκη και τη μαυρίλα… Σεβασμός κ συγκίνηση… Κανένας πυροσβέστης δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Δεν θέλει να γίνει ήρωας… Θέλει να βοηθήσει, να σώσει, δηλαδή να κάνει τη δουλειά του σωστά και με το παραπάνω, και να επιστρέψει σπίτι του…».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου