Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Δοξολογία στη γενέτειρα του Κολοκοτρώνη – Παρουσία της ΠτΔ η παρέλαση στην Τρίπολη



Στη γενέτειρα του Αρχιστράτηγου την Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στο ιστορικό Λιμποβίσι, συνεχίστηκαν το Σάββατο οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την Άλωση της Τριπολιτσάς.Το πρωί τελέστηκε δοξολογία και ακολούθησαν: ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Κολοκοτρώνη.

  

 

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με δημοτικούς χορούς.

      

  

       

Στο μεταξύ, αύριο, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11:45 π.μ., με σεβασμό στο μήνυμα που εκπέμπει ο φετινός εορτασμός της 23ης Σεπτεμβρίου, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Άλωση–Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση με τη συμμετοχή σχολείων, φορέων και  συλλόγων της Τρίπολης, καθώς επίσης και με τη συμμετοχή συλλόγων άλλων ιστορικών πόλεων της χώρας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκπρόσωποι της Βουλής, της Κυβέρνησης, των Κομμάτων του Κοινοβουλίου, του Στρατού, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών φορέων.

Οι παρευρισκόμενοι παρακαλούνται να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Υγείας μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), όπως είναι η τήρηση αποστάσεων για την αποφυγή συνωστισμού και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Φωτογραφίες: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης