Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δωρεά 50.000 ευρώ στους Γιατρούς του Κόσμου από την Muslim Charity



Δωρεά ύψους 50.000 ευρώ στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας προσέφερε η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Μuslim Charity,  για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, καθώς και για την αγορά ενός οχήματος για την μεταφορά του προσωπικού των Γιατρών του Κόσμου στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης το 2015, η Μuslim Charity  μαζί με τους συνεργάτες της έχει στηρίξει τους μετακινούμενους πληθυσμούς στη Λέσβο και την Αθήνα με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως υπνόσακους, τρόφιμα και άλλα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας. Μέχρι σήμερα, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν λάβει ανθρωπιστική βοήθεια από την βρετανική οργάνωση, στα κέντρα στο Καρά Τεπέ και στη Μόρια της Λέσβου.

Φέτος, η Muslim Charity επέλεξε τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας για την επέκταση του έργου στήριξης των προσφύγων που έχουν παραμείνει παγιδευμένοι στη χώρα. 

Σε μία εποχή που οι υπηρεσίες που παρέχονται στον προσφυγικό πληθυσμό δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του, η αλληλο-στήριξη και η συνεργασία μεταξύ των οργανώσεων είναι εξαιρετικής σημασίας. Πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη συνεισφέρουν στη βελτίωση των συνθηκών διαμονής και διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα. «H συνεργασία μας βασίζεται πάνω σε κοινές αξίες όπως αυτές της αλληλεγγύης και της διαφάνειας», επεσήμαναν ομόφωνα ο γενικός διευθυντής της Muslim Charity, κ. Μaroof Pirzada και ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, κ. Νικήτας Κανάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η Μuslim Charity σχεδιάζει να επεκτείνει τη συνεργασία της με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας για την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης και άλλων απαραίτητων υπηρεσιών για τους πρόσφυγες στο μέλλον.