Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δολοφονία Μαρίας Μπονίκου – Η σοκαριστική ομολογία του 46χρονου δράστη και το κακό προαίσθημα που είχε η ηθοποιός



Μέχρι και οι πιο ψύχραιμοι σοκάρονται με την υπόθεση της ηθοποιού, Μαρίας Μπονίκου, που δολοφονήθηκε άγρια από τον ίδιο της τον γιο, στο σπίτι της στην Αίγινα.Ο 46χρονος Σ.Βενιέρης ομολόγησε το φρικτό έγκλημα που διέπραξε αργά τη νύχτα της Παρασκευής, ενώ δεν δίστασε να…κατηγορήσει την άτυχη γυναίκα ότι εκείνη έφταιγε επειδή «δεν με άφηνε να βγαίνω».

Η 73χρονη ηθοποιός βρέθηκε με σκισμένα ρούχα, στοιχείο που υποδηλώνει ότι πάλεψε για τη ζωή της μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο δράστης τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα πήλινο βάζο, το οποίο βρέθηκε σπασμένο στον τόπο του εγκλήματος μαζί με ένα μαχαίρι πεταλούδα και ένα κουζινομάχαιρο. Στη συνέχεια ο 46χρονος της «εκόψε» το λαιμό!

Η Μαρία Μπονίκου εντοπίστηκε με μία σακούλα στο κεφάλι, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν της την έβαλε πριν ή αφού τη μαχαίρωσε. «Δεν με άφηνε να βγαίνω. Δεν με άφηνε να μιλάω πολύ» φέρεται να είπε στην ομολογία του ο γιος της.

Αφού σκότωσε την μάνα του πήγε στην εκκλησία και χόρευε

O 46χρονος που οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πειραιά, χρησιμοποίησε δυο μαχαίρια για να σφάξει τη μητέρα του και στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και αφού περιπλανήθηκε λίγες ώρες κατέληξε έξω απο την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα.

Εκεί, στη 1 τα ξημερώματα οι κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία καθώς ο μητροκτόνος, είχε βάλει δυνατά τη μουσική, τραγουδούσε και έκανε φασαρία. Ο άνδρας οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πειραιά και με εντολή εισαγγελέα θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, καθώς όπως αναφέρεται σε όλες τις μαρτυρίες, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το χρονικό του φρικτού εγκλήματος

Η Μαρία Μπονίκου εντοπίστηκε αρχικά από μία γειτόνισσά της και έπειτα από τις αρχές, μέσα σε μία «λίμνη» αίματος. Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο σπίτι της την 73χρονη ηθοποιό, η οποία ήταν πεσμένη στο πάτωμα, χωρίς να φορά κάποια από τα ρούχα της και έφερε πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν μαχαίρι, σχεδόν σε όλο της το κορμί, ενώ στο κεφάλι της είχε περασμένη μια σακούλα!

«Υπάρχει μια γυναίκα νεκρή στο σπίτι» είπε στην ΕΛ.ΑΣ. η σοκαρισμένη από το θέαμα γειτόνισσα και οικογενειακή φίλη, που εντόπισε πρώτη την άτυχη γυναίκα.

Νωρίτερα, στις 02:30 τα ξημερώματα, η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για διατάραξη κοινής ησυχίας επειδή ακουγόταν φασαρία από το σπίτι, με αποτέλεσμα να προσαχθεί ο γιος της ηλικιωμένης.

Μάγδα Τσαγγάνη: «Η Μαρία Μπονίκου ένιωθε ότι κάποια μέρα θα τη σκοτώσει ο γιος της»

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η φίλη και γειτόννισα της Μαρίας Μπονίκου, Μάγδα Τσαγγάνη, επίσης ηθοποιός, μετά την φρικτή δολοφονία στην Αίγινα. Η γυναίκα αποκάλυψε πως η 73χρονη ένιωθε ότι ο γιος της θα της κάνει κακό!

«Ήταν φίλη μου η Μαρία, είχαμε δουλέψει μαζί… Αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες για τους άλλους, συνέβη απέναντι από το σπίτι μου. Είναι δυνατόν το παιδί αυτό, που το είδα μωρό, μόλις είχε γεννηθεί…», δήλωσε απόλυτα συγκλονισμένη η γνωστή ηθοποιός.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος χαρακτηρίζοντάς τον περίεργο άτομο. «Έβριζε δυνατά. Πάντως, υπήρχε πρόβλημα, ξέραμε ότι δεν δούλευε, δεν έκανε, δεν… Λέω, Χριστέ μου, τι άλλο θα ακούσω; Είμαι άρρωστη από χθες, δεν το περίμενα. Έπρεπε να έρθει να μας τα πει όλα η Μαρία, θα τον μαζεύαμε» τόνισε.

Όπως αποκάλυψε η γυναίκα, η Μαρία Μπονίκου είχε εμπιστευτεί σε άλλο πρόσωπο πως ένιωθε ότι κάποια μέρα θα τη σκοτώσει ο γιος της, ενώ είχε αποκαλύψει πως ο γιος της τής είχε πει πως εάν εκείνη πεθάνει, τότε αυτός θα πουλήσει όλη τους την περιουσία και θα αυτοκτονήσει!

Το 2020 είχε φύγει από τη ζωή και ο σύζυγός της αδικοχαμένης ηθοποιού, που ήταν κι εκείνος διάσημος ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Ο Μάνος Βενιέρης απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών και ο θάνατος του έγινε γνωστός μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης που έκανε η σύζυγός του, Μαρία Μπονίκου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.